Hlavní obsah

Kněz pronesl z paluby Baťovy Electry modlitbu pro celou zemi

Podívejte se na krátkou reportáž z letu Electry. Jak kněz Pavel Pola hodnotí unikátní připomínku 17. listopadu za paluby letounu?Video: Alžběta Kvitová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ať se nedáme vést strachem a obavami, ale nacházíme důvody ke skutečné naději. Ať si v životě uchováme nadhled i v náročných situacích. To jsou slova z modlitby, kterou z nebes pronesl kněz Pavel Pola.

Článek

Modlitba byla součástí netradiční akce k 17. listopadu, jejímiž hlavními aktéry se stal Pavel Pola, bývalý převor Řádu bosých karmelitánů a kněz z kostela Panny Marie Vítězné, a vzácné letadlo Lockheed L-10 Electra, kterým obletěl svět podnikatel Jan Antonín Baťa.

Modlitbu pronesl kněz vysoko nad hlavním městem usazen právě v Baťově Electře. Chtěl tak připomenout nutnost lidské sounáležitosti a také vyjádřit podporu všem nemocným či ohroženým epidemií covidu-19.

„Bože, ty jsi slunce našeho života a tvá přítomnost zahání každou temnotu. Prosíme o tvé požehnání v této těžké době. (…) Ať tvé světlo rozptýlí temnotu v našich srdcích. Ať se nedáme vést strachem a obavami,“ pronesl mimo jiné kněz Pola.

Celou modlitbu si můžete poslechnout v následujícím videu:

Bez komentáře: Poslechněte a prohlédněte si autentické záběry Electry nad Prahou a celou modlitbu z úst kněze Pavla Poly.Video: Seznam Zprávy

„Bylo to jedinečné. Propojení letu nad zemí a modlitby dává smysl, protože modlitba by měla být podobně povznášející,“ svěřil se Pola po přistání.

Letoun startoval z pražského letiště Točná. V roce 2009 ho získal podnikatel Ivo Lukačovič (majitel firmy Seznam.cz a vydavatel Seznam Zpráv, pozn. red.), díky kterému se také stroj vrátil zpět do České republiky. Od roku 2015 má zrestaurovaná a plně funkční Lockheed L-10 Electra svůj domov v Leteckém muzeu na letišti Točná.

Až zhlédnete videa z výjimečné akce, můžete se podívat na další obrazy ze zákulisí příprav akce v této fotogalerii:

+17

Reklama

Související témata:

Doporučované