Hlavní obsah

Nadalova „love story“ v Monte Carlu. Tenista může jako první v historii získat jedenáctý titul

Rafael Nadal bude bojovat v Monte Carlu o jedenáctý titul.Video: Lucie Hrdličková, AP

 

Reklama

Turnaj v Monte Carlu je pro Rafaela Nadala srdcovou záležitostí. Šampionem se v Monaku stal už desetkrát, teď usiluje o jedenáctý titul.

Článek

Žádný tenista historie nevyhrál jeden turnaj jedenáctkrát. Letos se prvním hráčem s takovým úspěchem může stát Španěl Rafael Nadal. A to hned třikrát. O jedenáctý titul bude bojovat v Barceloně, na French Open a v Monte Carlu.

Turnaj v Monaku, který právě startuje, je pro Nadala speciální. „Od mé první účasti prožívám s tímto turnajem love story. Bezpochyby je to jeden z nejkrásnějších klubů na světě. Je to speciální pocit pokaždé, když mám šanci tady být, takže se velmi těším na tréninky v následujících pár dnech, které mě připraví do akce,” popsal Nadal svůj vztah k turnaji v Monte Carlu.

Mezi lety 2005 a 2012 nedovolil Nadal vítězství žádnému jinému hráči. Stal se tak jediným tenistou, který na jednom turnaji získal titul osmkrát v řadě.

Minulý rok se stal monackým šampionem po desáté a je odhodlaný vyhrát i letos. „Každý rok sem přijedu se stejnou vášní, s tou samou motivací hrát nejlépe, jak umím, a zařídit si šance na ten nejlepší možný výsledek. Letos se mi ještě nestalo, že bych nedokončil turnaj, tak doufám, že tento nebude tím prvním,” řekl Nadal.

Cestu za jedenáctým monackým titulem zahájí Nadal ve středu proti Slovinci Aljaži Bedenemu.

Reklama

Doporučované