Hlavní obsah

Nadávky i hrozby smrtí. Brankář Liverpoolu je za minely terčem útoků, které už šetří i policie

Rozhovor s Jiřím Hoškem o finále Ligy mistrů i jeho dopadech na hráče.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Loris Karius ve finále Ligy mistrů zavinil dva góly, a tím i prohru Liverpoolu. Reakce přišla brzy.

Článek

Nejen Sergio Ramos, ale především Loris Karius je po finálovém zápase Ligy mistrů terčem kritiky. V případě liverpoolského gólmana dokonce prošetřuje britská policie výhrůžky smrtí. Karius po dvou nepochopitelných chybách nese velký podíl na porážce svého týmu 1:3 s Realem Madrid. Německý gólman a jeho rodina našli na sociálních sítích stovky nenávistných komentářů.

„Bereme příspěvky na sociálních sítích této povahy velmi vážně a prošetříme to,“ uvedla policie liverpoolské oblasti Merseyside. A dodává, že každý nenávistný nebo dokonce výhrůžný komentář na sociálních sítích prošetří.

Čtyřiadvacetiletý Karius se stal smutným hrdinou finále. Nejprve za stavu 0:0 při snaze rychle rozehrát hodil míč do dobíhajícího Karima Benzemy, který otevřel skóre. Za stavu 1:2 pak pustil do branky střelu Garetha Balea z dálky, která přitom šla přímo na něj. Se slzami v očích se po zápase omlouval fanouškům i spoluhráčům.

„Nevím, co se stalo. Moc mě to mrzí kvůli fanouškům a spoluhráčům. Prohrál jsem finále. Kluci se mě snažili povzbudit v kabině, ale já se jim mohu jen omluvit,“ řekl po utkání Karius. Na sociálních sítích se pak znovu omluvil: „Doteď jsem nespal, pořád se mi to dokola přehrává v hlavě. Nekonečně se omlouvám všem spoluhráčům, fanouškům a členům týmu. Vím, že jsem to zvoral a svými dvěma chybami vás srazil na dno,“ napsal na Twitteru.

Reklama

Doporučované