Hlavní obsah

Nádraží ve Stráži nad Ohří, v Ostrově a Nejdku projdou ještě do konce roku opravou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na všech třech nádražích opraví Správa železnic střechy, pláště budov, okna, dveře a prostory pro cestující. Nejvýznamnější opravou bude ale rekonstrukce památkově chráněného nádraží v Chebu, ta ale začne až příští rok.

Článek

Správa železnic v Karlovarském kraji pokračuje v opravách nádražních budov. Letos by se měly opravit nádraží ve Stráži nad Ohří, v Ostrově nebo Nejdku. V plánu jsou také mnohem nákladnější opravy například nádraží v Chebu nebo Aši, uvedla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Ve všech třech nádražích Správa železnic opraví střechy, pláště budov, okna, dveře a prostory pro cestující. Opravy ve Stráži nad Ohří budou stát osm milionů korun a práce mají být hotové v prosinci. V Ostrově by opravy za sedm milionů korun měly skončit v říjnu. V Nejdku oprava nádrží skončí podle plánu v prosinci a má stát devět milionů korun.

Asi nejvýznamnější opravou bude ale rekonstrukce památkově chráněného nádraží v Chebu. „Záměr projektu na rekonstrukci výpravní budovy Cheb schválila už centrální komise Ministerstva dopravy, Správa železnic nyní vypíše soutěž na zhotovitele dokumentace pro stavební povolení. Začátek stavby se plánuje na rok 2021,“ uvedla Pistoriusová.

Pro nádraží v Aši v srpnu Správa železnic podepsala smlouvu o spolupráci s městem. „Správa železnic už vypsala soutěž na zpracování dokumentace pro vydání společného povolení stavby a projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Součástí budou tři architektonické návrhy budoucí podoby výpravní budovy. Vítěznou variantu vybere komise složená ze zástupců Správy železnic a města,“ doplnila Pistoriusová. Zahájení stavby se předpokládá v příštím roce.

Celkovou rekonstrukci připravuje Správa železnic v Karlovarském kraji také pro nádraží v Bečově nad Ohří, Františkových Lázních a Chodově. Předpokládaný termín zahájení prací je zatím stanoven na rok 2022.

Reklama

Doporučované