Hlavní obsah

Náhrada za Krnáčovou se našla. Hnutí ANO se hlásí hned čtyři kandidáti na primátora

Adriana Krnáčová končí v politice, jedním z možných nástupců je Patrik Nacher.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Primátorka Prahy za hnutí ANO oznámila konec v politicie, vítěz minulých pražských voleb chystá nové lídry.

Článek

Adriana Krnáčová oznámila, že nebude v podzimních volbách za hnutí ANO obhajovat post primátorky Prahy, na její místo se však v hnutí ANO hlásí další.

Podle zdrojů Seznamu budou v pražských primárkách hnutí ANO usilovat o pozici lídra do podzimních voleb hned čtyři jména.

Jsou to: poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher, pražský radní Karel Grabein Procházka, pražská náměstkyně primátorky Eva Kislingerová a pražský radní Libor Hadrava.

Video: Poslední rozhovor Adriany Krnáčové pro Seznam. To ještě chystala obhajobu

Před půldruhým měsícem tvrdila, že musí dokončit rozdělanou práci (natočeno koncem února).Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

Radní Libor Hadrava i Karel Grabein Procházka svou kandidaturu potvrdili.

„Jaké mám šance? Myslím si, že nejsem kontroverzní osoba. A myslím si, že nějaká práce je za mnou vidět,“ řekl Seznamu Hadrava.

Rozhodnutí Krnáčové, že odejde z politiky, si prý přečetl až ve středečních novinách. „K tomu se nebudu vyjadřovat,“ odmítl však Hadrava komentář.  „Já to její rozhodnutí respektuji, akceptuji,“ řekl Nacher. Grabein Procházka nechtěl na otázky odpovídat.

Členové pražského ANO budou v primárkách o lídrovi rozhodovat na konci dalšího týdne. Favoritem je v současné době alespoň podle některých členů ANO poslanec Patrik Nacher.

„Jakkoliv jsem nestraník, cítím podporu ze strany členské základny. Horkým kandidátem se necítím, dokud neproběhnou primárky,“ prohlásil Nacher.

I ten, kdo v primárkách uspěje, však nemusí být nakonec podle stanov pražským lídrem. Konečné slovo má totiž předsednictvo hnutí v čele s Andrejem Babišem.

„Takhle to je ve stanovách. Nemůžu říct nic jiného než to, že je to takhle odsouhlasené,“ řekl Seznamu Hadrava.

Podle místopředsedy hnutí ANO a ministra životního prostředí Richarda Brabce dobří adepti na post lídra kandidátky v Praze existují. „Uvidíme výsledek primárek,“ dodal Brabec.

Reklama

Doporučované