Hlavní obsah

Nahrávat si desku doma bylo skoro jako meditovat, říká Vladivojna La Chia. Hudebnice, kterou neomezují žánry

Vladivojna La Chia vyrazila se svojí kapelou na turné. Zastaví se v Ostravě, Brně nebo Hodoníně.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vladivojna La Chia je hudebnice, která se ve svém osobitém projevu rozhodně nenechává omezovat žánry. Od jemné balady dokáže zabrousit i do metalu. Během koncertů se pak často pouští i do odvážných improvizací - od opery až po zběsilý punk.

Článek

O Vladivojně La Chii se v poslední době mluvilo opravdu hodně. Odjela turné se skupinou Wohnout, složila hudbu k filmu 8 hlav šílenství - soundtrack pak v upravené verzi vydala a teď je na turné.

„Budeme hrát průřez celou mojí tvorbou, ale také písničky z alba inspirované filmem 8 hlav šílenství, které vyšly na podzim na desce. Já jsem je s kapelou přearanžovala do akustické podoby, aby byly hratelné. Ale hrajeme věci i ze seriálu Až po uši nebo z Nevinnosti. Prostě průřez celou mojí tvorbou,“ říká hudebnice.

Kromě koncertování se svojí skupinou 4trio maluje, kreslí komiksy, ilustruje knihy a také skládá hudbu pro film a divadlo. Jejím posledním výrazným počinem je soundtrack ke snímku 8 hlav šílenství, za který si vysloužila už druhou nominaci na Českého lva. I když sošku nakonec nedostala, Vladivojnu to rozhodně nemrzí.

„Já jsem vůbec byla překvapená, že jsem se do nominace dostala. Vlastně mě překvapilo, že už to bylo podruhé. Manželé Havlovi jsou hrozně sympatičtí. Já jsem jim to přála. Ono se to neříká, protože to vždycky zní neupřímně, ale když to měl dostat někdo jiný než já, tak jsem ráda, že manželé Havlovi,“ vysvětluje Vladivojna.

V budoucnu by ale hudebnice ráda více koncertovala a skládala. „Já bych byla ráda, kdybych fungovala víc. Kdybych měla opravdu možná i víc nabídek ke skládání muziky k divadlu a filmům. Byla bych šťastná. Už víc lidí chodí i na kapelu, tak bych byla ráda, kdyby se to zvedalo a přestali se mě lidé bát. Myslím si, že koncerty jsou hodně takové vláčné,“ přeje si hudebnice.

Zajímá vás, jak písně Vladivojny zní? Podívejte se na reportáž v úvodním článku.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. Jak ji naladit, naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:
Vladivojna La Chia

Doporučované