Hlavní obsah

Nákup bitcoinu není o investici, ale o životním stylu, říká odborník na kryptoměny

Rozhovor s Martinem Šípem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kryptoměna je v poslední době skloňované téma. Málokdo si ji ale dokáže představit. O historii bitcoinu, investici do něj i o takzvané hardwarové peněžence povídal v Ránu na gauči expert na kryptoměny Martin Šíp.

Článek

Kryptoměna bitcoin poprvé spatřila světlo světa v roce 2009. Jeho objevitel je znám pouze pod pseudonymem. Podle experta na kryptoměny Martina Šípa se bitcoin nijak zásadně neliší od elektronických peněz, které má většina z nás na bankovním účtu. „Liší se od našich běžných peněz hlavně nezměnitelnými pravidly. Ani když mi někdo ukradne bitcoin, není žádná instance, která by mi je mohla vrátit,” říká Šíp ve studiu Rána na gauči.

Pro Šípa není nákup kryptoměny investicí, ale jakýmsi životním stylem. Cena bitcoinu je ovlivněna pouze nabídkou a poptávkou. Kolik se ale odhaduje, že měny do budoucna přibyde? A jaká je aktuální hodnota bitcoinu? To se dozvíte v úvodním videu.

Radek Hrdina dnes vstával v aukční síni. Prozradí vám mimo jiné, jak poznat, že dvousetkorunová bankovka ve vaší peněžence má hodnotu až půl milionu.

Česko vstává s Radkem Hrdinou.Video: Seznam Zprávy

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 7:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované