Hlavní obsah

Nákupy v čase koronaviru. Stavebniny spouštějí bezkontaktní prodej

Stavebniny rozjely nákup bez lidského kontaktu.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Vláda kvůli šíření epidemie koronaviru omezila volný pohyb osob na nezbytné minimum. Stavebniny se ale živnostníkům otevřely. Teď v nich budou moci nakupovat bez sebemenšího přímého kontaktu s kýmkoliv.

Článek

Zaparkujete na označeném místě před prodejnou a číslo svého stání pošlete obchodníkovi jako SMS. Hned vám zavolá, nadiktujete mu číslo své objednávky, bezkontaktně zaplatíte a počkáte, až vám obsluha požadované zboží sama naloží do auta. Tohle jsou nákupy v čase koronaviru. Teď je pro zákazníky začaly nabízet Stavebniny DEK.

Pandemie koronaviru v prodejnách DEK zásadně změnila nákupy. „Ve středu nám dojdou respirátory, a proto musíme zamknout dveře do prodejny a vše odbavit po telefonu. Bude i aplikace, teď je to připravené narychlo s tím, co máme k dispozici. Klíčové je, že budeme podstatně lépe chránit sebe i zákazníky proti viru,“ vysvětluje Vít Kutnar, majitel Stavebnin DEK.

Pilotní provoz firma spustila v pondělí. „V úterý budeme informovat zákazníky a ve středu bezkontaktní odbavení zavedeme,“ říká Kutnar.

Ve firmě se ročně protočí 21 miliard korun. Kromě stavebních materiálů, fasád, krovů, izolací či elektra nabízí společnost i půjčovnu – i ta je ale teď otevřená pouze pro firemní zákazníky.

Reklama

Související témata:

Doporučované