Hlavní obsah

Náměstek organizátora pražské dopravy se ve vysílání Seznamu omluvil řidičům

Náměstek organizátora pražské dopravy se omluvil řidičům.Video: Nikola Zwrtková

 

Reklama

Náměstek ředitele Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy (ROPID) Martin Šubrt se omluvil řidičům. ROPID totiž původně tvrdil, že za lednové omezení dopravy může jejich nedostatek. Podle řidičů to tak ale není a současný počet by na běžný provoz stačil.

Článek

„Pokud byla ta komunikace nešťastná, nebo jsme si nějakým způsobem neporozuměli, tak se jim omlouvám,” řekl ve vysílání Seznam Zpráv Martin Šubrt, náměstek ředitele ROPIDu pro městskou dopravu.

Reagoval tak na výzvu šéfa řidičských odborů, který ROPID k omluvě vyzval. ROPID totiž od začátku ledna nasadil v pražské městské dopravě prázdninový provoz a tvrdil, že za to může nedostatek řidičů.

Nakonec se ovšem ukázalo, že za omezováním spojů je ROPID, tedy organizátor městské dopravy, který si u dopravního podniku objednal méně spojů. Proto původní tvrzení řidiče naštvalo, protože by podle svých slov rádi jezdili a vydělávali.

Řidiči se brání. Je jich v Praze dostatek, za delší intervaly může objednávka.Video: Petr Švihel

„A to nemluvím o přesčasech, oni by byli nadšení, kdyby si mohli přivydělat,” uvedl předseda řidičských odborů Luboš Olejár.

K omezení dopravy přistoupil ROPID podle Šubrta ovšem schválně, protože v lednu tradičně bývá v hlavním městě míň lidí a můžou se tak kompenzovat právě přesčasy řidičů, kteří naopak v prosinci pracovali až na povolený limit.

Celý rozhovor s náměstkem ředitele ROPIDu si prohlédněte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované