Hlavní obsah

Náměstí v Jihlavě bude během prázdnin znovu místem her, koncertů a divadla

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Lidé budou moci na náměstí odpočívat na lehátkách pod slunečníky s možností osvěžení vodní mlhou nebo si zahrát petanque, badminton, ruské kuželky a různé deskové hry. Bude tam také možná zahrát si stolní tenis.

Článek

Program Léto s gustem je rozdělený do osmi tematických týdnů.

Jihlavská radnice navazuje na loňský pilotní program na náměstí, který trval měsíc. „Letos je to na celé prázdniny, protože se loni ten přístup k veřejnému prostoru docela osvědčil,“ řekla radní města Silvie Čermáková (Žijeme Jihlavou!). Podotkla, že se nevyplnily předpovědi skeptiků, že vybavení na náměstí kvůli vandalům neobstojí. „Nic takového se nestalo,“ řekla.

Pořadatelé jsou podle Čermákové v podobné situaci jako loni z pohledu protiepidemických opatření. „V létě se rozvolňují ta pravidla, ve kterých jsme museli fungovat celý rok,“ řekla. Zároveň uvedla, že město k těmto akcím nepřistupuje lehkovážně. Připravuje mimo jiné i stojany s dezinfekcí. „Všude je to nastaveno tak, aby to co nejvíc ctilo hygienické podmínky,“ uvedla.

Hlavní téma programu na náměstí se bude měnit po týdnu. První prázdninový týden bude cestovatelský, následovat bude sedm dní věnovaných hudebnímu skladateli Gustavu Mahlerovi, který v Jihlavě prožil mládí, další týden bude s pomocí Sokola tělocvičný. Následovat budou týdny zaměřené na hudbu, různé služby, divadlo, literaturu a gastronomii. Každý prázdninový čtvrtek budou na náměstí hrát dechovky, páteční večery vyplní koncerty místních kapel, každou neděli se budou hrát pohádky. Město bude podle radní také celé léto otevřené pro takzvané pouliční umění.

Program bude i v blízkém parku Gustava Mahlera, přístupný bude zdarma. Radnice za něj v součtu zaplatí 1,3 milionu korun.

Reklama

Doporučované