Hlavní obsah

Nápady v době koronaviru: aplikace, která změří nohu nebo heslo Vyber ze tří

Aplikace, díky které trefíte velikost bot hned napoprvé.

Reklama

Potřebujete si koupit nové boty, ale nemůžete si je vyzkoušet, protože obchody jsou kvůli koronaviru zavřené? Společnost Prabos – výrobce pracovní obuvi – připravila pro takový případ digitální měření nohy.

Článek

Prabos je výrobce obuvi ze Slavičína. Jeho zboží běžně využívají například policisté, hasiči nebo třeba výrobní firmy pro své zaměstnance jako bezpečnostní obuv. Boty na běžné nošení si tu ale často kupují i „obyčejní“ zákazníci a právě o ty je teď, v době zavřených obchodů, nouze. Firma proto zkouší aplikaci, díky které zájemce nebude mít problém zjistit, jakou velikost vlastně potřebuje.

Potřebujete papír o velikosti A4 a mobilní aplikaci, ve které si na bílém podkladu nasnímáte své nohy. Jednu po druhé a samozřejmě bez ponožek. „Aplikaci jsme spustili jako podporu našeho e-shopu. Kvůli současné situaci jsme ji spustili i přesto, že není stoprocentně odladěná,“ říká Jaroslav Palát ze společnosti Prabos Plus s tím, že celý vývoj trval více než tři roky a základem je systém pořízený jako licence od španělského výzkumného institutu. Aplikaci pro přesný výběr obuvi už používá také třeba společnost Nike.

Prabos není jedinou firmou, která chce jít svým zákazníkům naproti. Přes internet se totiž špatně prodávají i jízdní kola, a zvlášť ta elektrická. Jakub Ditrich, jednatel společnosti Ekolo, tak přišel s heslem „Vyber si ze tří“. Zájemcům o kolo v Praze a okolí tři vybraná kola doveze k otestování.

Mattoni pak mezi zákazníky vyrazila s pojízdnou prodejnou nápojů a stavebniny DEK zase rozjely bezkontaktní prodej, kdy si zákazníci z řad živnostníků nakoupí a vyzvednou zboží, aniž by s někým museli přijít do kontaktu.

Reklama

Doporučované