Hlavní obsah

Naprosto suverénní a bez skrupulí. Muž ukradl z galerie sochu za 360 tisíc

Newyorští policisté zadrželi muže, který ukradl sochu v hodnotě 16 tisíc dolarů.Video: twitter.com/NYPDnews

 

Reklama

Jednašedesátiletý muž využil příležitost a ukradl plastiku za 16 tisíc dolarů. Záběry z bezpečnostní kamery ukázaly, jak klidně odchází z výstavního prostoru, aniž by si někdo krádeže všiml.

Článek

Policie v New Yorku zadržela muže, který z galerie Galeries Bartoux blízko Central parku ukradl skleněnou plastiku v hodnotě v přepočtu 369 tisíc korun. Policie ho obvinila z krádeže. Záznam z bezpečnostní kamery ukázal, že z galerie vyšel se sochou v ruce, aniž by ho kdokoli zadržel.

Identifikovaným podezřelým je 61letý Zoltan Genc, píše server CNN. Sochu ukradl během návštěvní doby odpoledne v půl páté místního času. Muž podle vedení galerie využil okamžik, kdy člen ochranky pomáhal s instalací expozice v jiné části výstavy.

Galerie Bartoux k události vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že zabezpečení je pro galerii i její klienty tím nejdůležitějším. „Podezřelý byl ve správný čas na správném místě se špatnými úmysly,“ uvedla.

Sochu nákupního košíku od francouzského umělce Freda Allarda tvoří zlatý řetěz a stříbrné lahve, navíc je uzavřen ve skleněné lahvi s ozdobným madlem.

Podle popisu Allardovy tvorby v galerii se umělec zaměřuje na „alegorickou interpretaci opakujícího se hledání rovnováhy mezi nádobou a obsahem, mezi povrchem a hloubkou, mezi vnějším a vnitřním výrazem“.

Reklama

Související témata:

Doporučované