Hlavní obsah

Napsal českého Vlka z Wall Street. „Chamtivost a strach jsou emoce, které řídí burzu,“ říká

Čeští burziáni berou vážně vysoké částky, popisuje autor románu Makléř.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Čeští makléři se snaží podobat americkým kolegům. Poměřují si hlavně výdělky, říká Martin Kodýdek.

Článek

Roky působil jako burzián. Pak se rozhodl z makléřské firmy odejít a napsal román, který o obchodování na pražské burze vypráví. Platí, že českým obchodníkům s akciemi není nic dost dobré, a když páchají sebevraždu, tak Nuselský most je „podřadná volba“? I na to jsme se v rozhovoru v pořadu Barvy byznysu ptali Martina Kodýdka, autora zřejmě jediného českého románu z burzovního prostředí Makléř.

„Určitě na trhu působili nebo i působí obchodníci, kteří jsou schopni zneužít nevědomosti drobných klientů a zapojit je do nevýhodných obchodů,“ tvrdí Kodýdek s tím, že drobný klient v řeči burzy neznamená chudý. Mohou to být lidé se stamilionovým majetkem.

Nic jim není dost dobré, vypráví o makléřích muž, který byl jedním z nich.Video: Seznam Zprávy

Jak moc se svět pražské burzy podobá tomu americkému? Má někdo dostatečnou sílu, aby ovlivnil cenu akcií obchodovaných v Rybné 10? Kolik vydělávají čeští Gordonové Gekkové? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Interview je součástí burzovního magazínu o ekonomice, který Televize Seznam vysílá každý všední den od 14:00 a 21:30 (v pátek od 18:15).

Jak nás naladit? Jednoduchý návod ZDE.

Reklama

Doporučované