Hlavní obsah

Narkomani okupují centrum Prahy. Drogy si aplikují hned vedle Národního muzea

Černota: Drogy, prostituce a internetoví predátoři v dokumentárním cyklu z pražského podsvětí. Tentokrát jsme vyrazili za narkomany do centra Prahy.Video: Martin Klesnil, Patrik Fiala, Seznam Zprávy

 

Reklama

V horní části Václavského náměstí můžete často narazit na skupinky narkomanů. Ti si tu mezi sebou mění dávky pervitinu a subutexu. Výjimečné není ani narazit na to, jak si přímo drogy aplikují. To vše v blízkosti policistů a strážníků.

Článek

Projít se parkem vedle Národního muzea může být velmi nebezpečné. Nejenom, že zde často narazíte na lidi pod vlivem drog nebo s abstinenčními příznaky, ale také můžete šlápnout na pohozenou injekční stříkačku.

Narkomani někdy zavítají i do místních obchodů, kde buď kradou, nebo si na záchodech aplikují drogy. S těmito problémy se musejí potýkat najatí členové ochranky, přičemž na jednoho z nich připadají i čtyři obchody, mezi kterými celý den přecházejí a snaží se krádežím zabránit.

V novém díle dokumentárního cyklu z pražského podsvětí Černota se také dozvíte, jak přesně předávky drog probíhají a kolik stojí jedna dávka.

Sledujte Černotu na Streamu a Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované