Hlavní obsah

Narodila se jí předčasně dvojčata. S kamarádkou proto pomáhají rodinám se stejným osudem

Proč se rodí tolik dětí předčasně?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V Česku se zhruba každé dvanácté dítě narodí předčasně. Jasnou odpověď na otázku proč ale nalezneme jen málokdy. Příčiny, které způsobí předčasný porod, mohou být různé a těžko je někdo dokáže rozklíčovat. Pochopitelné ale je, že takovou situaci provází velká porce emocí, střídají se strach, obavy a nejistota. A právě proto je tady Fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny.

Článek

„Pomáháme rodičům, kteří dochází na neonatologii za svým miminkem, aby situaci zvládali psychicky i finančně. Často bývá nákladná také následná péče v podobě rehabilitace a tam právě putují peníze z nadace. Vždy víme konkrétně, na co přispíváme," vysvětlují zakladatelky Fondu pro předčasně narozené děti Hana Píšová a Markéta Stránská, které mají osobní zkušenosti s předčasně narozenými dvojčátky.

Zakladatelky jsou kamarádky a starostmi o miminka si tak prošly společně. A právě tady vznikl nápad pomáhat rodinám se stejným osudem. S čím vším se musejí rodiče poprat a jak moc je pro ně pomoc nadace důležitá, se dozvíte v rozhovoru nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované