Hlavní obsah

Národní cenu kvality získal strojírenský gigant z Vysočiny, výrobce motorů do letadel

Foto: PBS

Turbovrtulový motor PBS TP100.

Reklama

Společnost PBS Velká Bíteš, která patří k předním evropským výrobcům hi-tech pohonných jednotek a dalších zařízení pro letecký průmysl, například turbínových motorů do letadel, zvítězila v soutěži Národní cena kvality. Společnost triumfovala v nejvyšší kategorii Excelence. Ocenění se každoročně udílí ve Španělském sále Pražského hradu za účasti nejvyšších státních představitelů.

Článek

První brněnská strojírna Velká Bíteš (PBS) – průkopnická strojírenská společnost, která je s více než dvěstěletou tradicí jednou z nejdéle působících strojírenských značek na světovém trhu a součástí holdingu PBS GROUP a.s., se nezúčastnila soutěže poprvé. Už v roce 2015 zvítězila v modelu Start Plus, který je první kategorií v hodnocení kvality a je pomyslným předstupněm modelu Excelence.

Do letošního roku však na poli kvality ušli na Vysočině velký kus cesty. „Investovali jsme například do 3D optického systému měření odlitků nebo zařízení pro měření čelních ozubených kol s vnějším evolventním ozubením, přímým i šikmým,“ uvedl pro Seznam Zprávy ředitel kvality společnosti PBS Luděk Švenda. „Velmi důležité pro nás také bylo zefektivnění informačních technologií a digitalizace jako taková. Implementovali jsme takzvaný Document Management systém, který nám výrazně napomáhá k postupné digitalizaci všech schvalovacích workflow,“ doplnil.

Reklama

Doporučované