Hlavní obsah

Národní divadlo Brno chystá on-line premiéru opery Nabucco

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Národní divadlo Brno připravuje on-line premiéru nové inscenace slavné opery Nabucco. Divadla zatím zůstávají zavřená, zájemci tak novinku zhlédnou alespoň na webu, a to 19. nebo 20. května.

Článek

Divadla zatím zůstávají zavřená, zájemci tak novinku zhlédnou alespoň na webu, a to 19. nebo 20. května. Vstupenky lze zakoupit na webu ndb-nabucco.cz za 100, 200 nebo 500 korun. Podle svých možností tak diváci podpoří operní soubor, uvedla v tiskové zprávě Karolína Štorková z marketingu opery.

Diváci, kteří zvolí vstupenku za 500 korun, obdrží fotografii podepsanou sólisty Daliborem Jenisem nebo Csillou Borossovou.

„Jsme jasným důkazem toho, že operní soubor může v současné době fungovat se všemi opatřeními a naplňovat své poslání. Pravidelné a spolehlivé testování, které pro nás zajišťuje Společnost Podané ruce, umožňuje bezpečné fungování našeho souboru. Nová on-line premiéra Nabucca bude, věřím, inspirativní pozvánkou do našeho divadla, protože živé představení a přítomnost v našem krásném divadle nic nenahradí,“ uvedl umělecký šéf Jiří Heřman.

Opera Nabucco, jejímž autorem je Giuseppe Verdi, patří dlouhodobě k nejpopulárnějším titulům na repertoáru brněnské opery. V nové inscenaci v Heřmanově režii a hudebním nastudování Ondreje Olose se na brněnské jeviště vrací sopranistka Borossová v roli Abigail a také tenorista Enrico Casari jako Ismael.

V roli krále Nabuchodonosora, kterou mnohokrát ztvárnil na předních světových jevištích, se v Janáčkově divadle poprvé představí slovenský barytonista Dalibor Jenis. „Verdiho hudba je jednoduše krásná. Jeho díla jsou velmi dramatická a do některých postav zpěvák dozrává několik roků. Proto je to cesta dlouhá a krásná pro každého pěvce. Charakter Nabucca se během celé opery vyvíjí od tyrana až po milujícího otce, a tak je to velmi zajímavé nejen po pěvecké, ale i po herecké stránce,“ uvedl Jenis.

Reklama

Doporučované