Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské v září poděkuje zdravotníkům

Foto: Getty Images

Ostrava.

Reklama

Ostravské Národní divadlo moravskoslezské v září poděkuje speciálním pořadem Děkujeme… zdravotníkům a záchranářům, kteří pomáhali v době koronavirové epidemie. V Divadle Jiřího Myrona zazní 11. září speciální muzikálový večer.

Článek

Na příští sezonu chystá divadlo 18 premiér. Uvede například hru Revizor. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Šárka Swiderová. Dodala, že v končící sezoně divadlo odehraje jen jedno baletní představení.

„Speciální muzikálový večer věnujeme všem zdravotníkům, kteří se v době koronavirové krize prakticky nezastavili. Poděkování pochopitelně patří i zaměstnancům našich divadelních dílen, již se hned od počátku mimořádné situace s plným nasazením věnovali šití potřebných roušek. Vyrobili jich přes 20 000,“ řekl ředitel divadla Jiří Nekvasil.

Swiderová dodala, že divadlo 600 vstupenek rozdá ostravským nemocnicím. Prostřednictvím krajského úřadu by se jejich část měla dostat i k dalším záchranářům.

Doslova premiérová smršť čeká podle Swiderové diváky v září a říjnu. Na tyto měsíce se totiž přesunuly premiéry inscenací, které došly až ke generálním zkouškám ještě před březnovým uzavřením divadel, a naplánovány jsou také první novinky 102. sezony. „V září zazní opera Nabucco, balet nabídne Coppélii, činohra komedii Ach, ty Češky. Na říjen posunula činohra premiéry komedií Testosteron a Revizor, muzikál připraví Květiny pro paní Harrisovou,“ uvedla mluvčí.

V nyní končící sezoně divadlo odehraje už jen jedno představení. „I když se limit zvýšil na 500 lidí, stále je řada nejasností ohledně rozestupů. Navíc je to pro nás hodně narychlo,“ vysvětlila Swiderová. Divadlo tak podle ní chystá na 16. června jen baletní představení sestavené z choreografií, které vznikly v době koronavirové krize. „Představení doprovodí speciální videa natočená ve slévárnách ve Vítkovicích. Vstupenky jsou už v prodeji,“ řekla.

Reklama

Doporučované