Hlavní obsah

Nasazení Ester Ledecké bylo vždycky neuvěřitelné, říká český průkopník paralelního obřího slalomu

Rozhovor o Ester Ledecké s bývalým snowboardistou Petrem Šindelářem.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dnešní zlatý závod Ester Ledecké i její schopnost přepnout z lyží na snowboard zhodnotil v rozhovoru Petr Šindelář, bývalý snowboardový závodník a český průkopník paralelního obřího slalomu, který s dvaadvacetiletou závodnicí trénoval.

Článek

Ester Ledecká dnes vstoupila do dějin, když se stala první ženskou účastnicí zimních olympijských her, která zvítězila ve dvou sportech. K nečekanému vítězství v superobřím slalomu, které překvapilo celý svět, dnes přidala i triumf na snowboardu – ve své hlavní disciplíně, paralelním obřím slalomu, si dojela pro další zlatou medaili.

„Co se týká Ester, tomu není co vytknout, to bylo úžasné od začátku do konce,” hodnotí dnešní kvalifikaci i závod Petr Šindelář: „Její první kvalifikační jízda byla úplně perfektní, viděl jsem, že si věří, že jede to, co umí a že nebude pravděpodobně problém.”

Podívejte se na rozhovor s Ester Ledeckou po druhé zlaté medaili.

Rozhovor s Ester Ledeckou po druhé zlaté medailiVideo: Český olympijský tým, Youtube.com

Šindelář přiznal, že byl před televizí možná víc nervózní než samotná závodnice: „Jednou jsem si všiml, že Ester lehce odskočilo prkno, když už ta trať začala být rozbitější, ale uvědomil jsem si, jak má Ester navrch a jak má prkno pod kontrolou. Naprosto ji to nevyvedlo z ideální stopy, prkno vedla dál tak, jak měla, a na výsledný čas to nemělo vůbec žádný vliv.”

Ze své vlastní zkušenosti hodnotí „obojživelnost” Ester jako výhodu. Sám se při přípravě díval, jak lyžaři jezdí obří slalom, jelikož na tvrdém prkně má oblouk stejná pravidla, jako má na lyžích. „Z projevu Ester na kopci je to zřejmé, ona vůbec nechybuje a za druhé má z mého pohledu ideální stopu a umí kopec přečíst,” tvrdí Šindelář. „A hlavně to potom umí provést a umí jet přesně tudy, kudy si zvolí. U ostatních závodnic bylo znát, že ty terénní zlomy způsobují chyby, které je potom stojí drahocenný čas. Žádná z nich to nedokázala projet tak precizně jako Ester,” dodává.

Reklama

Doporučované