Hlavní obsah

Naší hudbou dáváme lidem sílu bojovat, říká člen The Comet Is Coming

Klávesista The Comet Is Coming v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Londýnská jazzová scéna je fascinující organismus, který v posledních letech chrlí jednu originální formaci za druhou. Trio The Comet Is Coming do svého temného jazzového projevu aplikuje jak energické bicí, inspirativní monology, tak i syntezátory. A právě s mistrem tohoto nástroje jménem Danalogue jsme pořídili rozhovor chvíli před vystoupením v pražském klubu Palác Akropolis.

Článek

Autor textu se ke kapele dostal skrz Spotify a skladbu Blood of the Past. „Když jsme na albu dělali, tak se tam objevila skladba Blood of the Past, kterou jsme původně měli dlouho pojmenovanou jako Tempest.mp3,“ říká Danalogue, který naráží na zapojení básnířky Kate Tempest pro inspirativní monolog.

„Poprvé jsem ji viděl, když mi bylo asi dvacet a vystupoval jsem zrovna na festivalu na jihu Anglie. Slyšel jsem ji z nedalekého stanu. Žádná hudba, pouze poezie. Řekl jsem si, že tohle musím vidět, protože to zní šíleně. Celý dav jí ležel u nohou a mnozí dokonce plakali.“

S Kate se kapela shodne i na mnoha společenských problémech. „Můžeme vidět požáry v Brazílii, stejně jako růst ultrapravicových stran. Vše pouhým dotekem displeje. Zároveň cítíme, že jako jedinci nemáme žádnou moc něco změnit. Proto i naše hudba posluchače motivuje hledat sílu, odvahu a energii bojovat. Podívej se třeba na boj proti změně klimatu. Je to globální hnutí a protest, kterého si lidé začínají všímat. I politici začali činit potřebné kroky,“ říká Danalogue.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované