Hlavní obsah

Násilník, nebo oběť pomsty? Divoký příběh bývalého olympionika spěje k závěru

Krajský soud v Brně v lednu rozhodne, zda povolí obnovu trestního řízení, v němž byl Plachetka odsouzen za znásilnění.

 

Reklama

Soud by měl zkraje nového roku rozhodnout, zda bývalý šampion v boxu L'udovít Plachetka dostane šanci očistit se v případu znásilnění.

Článek

Bývalý boxerský šampion L'udovít Plachetka má šanci, že se dostane z vězení na svobodu. Krajský soud v Brně v lednu rozhodne, zda povolí obnovu trestního řízení, v němž byl Plachetka odsouzen za znásilnění.

Osud známého reprezentanta, kterému v roce 1996 jen těsně unikla medaile na olympiádě v Atlantě, je posledních dvacet let po slibné sportovní kariéře divoký.

Za zmíněný sexuální útok na sestru své partnerky si Plachetka momentálně odpykává osmiletý trest. Už předtím si z větší části odseděl trest za vraždu matky své tehdejší partnerky, které se dopustil na sklonku 90. let.

Z vězení byl tehdy podmíněně propuštěn a právě v podmínce se dopustil znásilnění, z něhož se nyní snaží očistit.

Plachetka soudu předložil nové důkazy, které mají svědčit o jeho nevině. Tvrdí, že se znásilnění nedopustil.

Také příbuzní bývalého olympionika jsou přesvědčení, že si oběť znásilnění vymyslela, protože Plachetku záviděla své sestře.

Soud dnes četl záznamy komunikace na Facebooku, kde tato žena podle příbuzných napsala, že měla s Plachetkou sex dobrovolně.

I proto chtěl soud tuto ženu vyslechnout a s ní ještě jednu svědkyni, která prý přiznání ke lži slyšela osobně. Ani jedna z žen ale k úternímu jednání nedorazila, a soud proto jednání odročil na leden s tím, že obě ženy nechá předvést policií.

V lednu by také soud měl rozhodnout, zda Plachetkovi obnovu řízení povolí. Pokud ano, mohl by být trojnásobný mistr republiky okamžitě propuštěn z vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované