Hlavní obsah

Náskok je pryč. Co se stalo s Dortmundem? Sledujte v sobotu přímý přenos TV Seznam

Dortmund vyhořel na půdě podprůměrného Augsburgu, zatímco Bayern dominoval v Gladbachu. Oba odvěcí rivalové se tak s 54 body srovnali na čele a souboj o titul začíná od nuly. Podívejte se na sestřih posledního kola Bundesligy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Souboj o titul v německé Bundeslize začíná od nuly. Borussia Dortmund promrhala luxusní náskok na Bayern a za poslední výkony schytává tvrdou kritiku. Její další utkání se Stuttgartem vysílá v sobotu živě Televize Seznam. Hostem zápasového studia bude od 15:15 František Straka.

Článek

Sedm soutěžních zápasů, jediná výhra. Ztracený luxusní náskok na čele Bundesligy a po prohře 0:3 v úvodním zápase s Tottenhamem prakticky jistý konec už i v osmifinále Ligy mistrů. Taková byla vizitka Borussie Dortmund za měsíc únor.

A nic se nezměnilo ani během prvního březnového víkendu.

Dortmund v Bundeslize znovu shořel. V rámci 24. kola prohrál po bezkrevném výkonu na hřišti podprůměrného Augsburgu 2:1. A to znamená jediné. Souboj o titul v Německu začal od nuly: konkurenční Bayern Mnichov, který na svého rivala ještě před Vánoci ztrácel devět bodů, deklasoval Mönchengladbach 5:1 a Dortmund v tabulce dotáhl. Je druhý už jen o skóre.

„Naprosto zbytečná prohra, tenhle zápas jsme měli vyhrát. Vždyť domácí neměli ani jednu pořádnou šanci, ale po našich chybách přesto dvakrát skórovali,“ glosoval krajně nepovedené vystoupení svých svěřenců trenér Dortmundu Lucien Favre.

Na sestřih posledních zápasů obou německých velkoklubů se můžete podívat v hlavním videu tohoto článku.

Poslední třetina Bundesligy tak slibuje obrovské drama. Nutno dodat, že zaseklému Dortmundu už příliš nevěří ani sázkové kanceláře. Co stojí za výkonnostním propadem na podzim tak suverénní Borussie? A zvládne se vůbec Dortmund nastartovat, aby rozjetému Bayernu dokázal cestu za obhajobou zkomplikovat?

I to napoví příští přímý přenos na Televizi Seznam. Program zápasu Borussia Dortmund – Stuttgart začíná v sobotu od 15:15. Hostem zápasového studia, které bude moderovat Jindřich Šídlo, bude tentokrát František Straka.

Dortmund bude v utkání pod drtivým tlakem. Podruhé za sebou narazí na soupeře, který bojuje o záchranu. Stuttgartu patří až šestnáctá, tedy barážová příčka. Borussia proto musí po výbuchu v Augsburgu zabrat. „Pokud chceme titul, nesmíme připustit senzace a ztrácet body takovým způsobem, jako nyní v Augsburgu,“ prohlásil kriticky do vlastních řad manažer BVB Michael Zorc. „Nemůže se stát, že nás vyvede z míry tým, který není na takové kvalitativní výši jako ten náš. Vždyť jim k výhře stačilo jen nasazení a nadšení,“ dodal.

Experti v Německu mají o příčinách rapidního poklesu formy po novém roce jasno: Dortmund doplácí na mladý a ne zrovna zkušený kádr.

Na klidu navíc týmu jistě nepřidala ani nucená absence klíčového hráče Marco Reuse. Ten v úvodní polovině sezony nastřílel jen v Bundeslize 13 branek a k nim přidal 6 asistencí. Poslední měsíc však vinou zranění Reus vynechal a v Augsburgu po návratu vydržel na hřišti jen něco málo přes hodinu.

Na domácí duel se Stuttgartem by měl být kapitán týmu připraven.

V Bundeslize zbývá do konce deset kol. Už za měsíc Dortmund cestuje ke klíčovému duelu do mnichovské Allianz Areny. Do té doby jsou na programu ještě tři zápasy a reprezentační přestávka.

Reklama

Doporučované