Hlavní obsah

Naštvané matky naštval Facebook, zloději ukradli švestky ze stromů a učitelé chtějí do týdne přidat

Den očima Petra Švihela.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události s datem 27. srpna očima reportéra Petra Švihela.

Článek

Naštvané matky mají pořádný důvod být naštvané. Na Facebooku jim zrušily stránky. Jde přitom o kontroverzní xenofobní spolek. V rámci boje s dezinformacemi je Facebook vyhodnotil a na své síti zrušil. Zakladatelka Eva Hrindová na další sociální síti tvrdí, že do reklamy na zrušené stránky investovala desítky tisíc korun. A my se tak dozvěděli, že za komunitou stojí i na Facebooku pořádná investice do propagace.

Zlínská policie informovalo o neobvykle pracné krádeži. Mezi pátečním večerem a sobotním ránem někdo dokázal očesat zhruba padesát ovocných stromů. Majitel to odhadl na jednu tunu zralých švestek a škodu na 15 tisíc korun. Pachateli hrozí dva roky vězení. To je noční práce, která se prostě nemohla vyplatit. Když vezmete v potaz námahu, hodnotu zcizeného ovoce a hrozící trest.

Nedostatek poboček chtěla Česká pošta vyřešit tak, že je pronajme soukromníkům. Jenomže podle Nejvyššího kontrolního úřadu se loni podařilo převést jen dvě třetiny z plánovaných šesti set čtyřiceti osmi poboček. Podle generálního ředitele pošty stejně není projekt výhodný ani pro poštu, ani pro obce.

Už i učitelé se připravují na začátek školního roku. Zástupci ředitelů gymnázií a středních odborných škol například v otevřeném dopise vyzvali vládu, aby zajistila navýšení platů ve školství, a to už od letošního září. Navýšení až od ledna podle nich znamená, že si vláda neuvědomuje, jak velký nedostatek personálu ve školství je.

Reklama

Doporučované