Hlavní obsah

Natáčení nové české komedie Štěstí je krásná věc provázejí komplikace

Film Štěstí je krásná věc vstoupí do kin na jaře roku 2020.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Petra Hřebíčková, Karel Zima, Jan Dolanský, Marek Taclík nebo Ondřej Pavelka, to jsou hvězdy nové české komedie Štěstí je krásná věc, kterou v kinech uvidíte začátkem příštího roku.

Článek

176 milionů korun. Přesně tolik vyhrají Čenda s Janou v loterii, když jim jejich tiket požehná místní farář. Jak moc může pohádková výhra obrátit člověku život naruby? Právě o tom film je.

„Tak my tam děláme různé kejkle s těmi prachy. Většina z nich vlastně nevyjde. Nejdřív odškodňujeme dlužníky, kterých není málo, potom třeba koupíme lom a tak dál,“ prozradil herec Karel Zima, který ztvárňuje Čendu.

Partneři jsou totiž bez práce a právě Čenda má navíc dluhy všude, kam se podívá. Jejich nejčastější návštěvou je exekutor. Po výhře se jim ale najednou otevřou dveře do velkého světa neomezených možností. A také ke spoustě nových kamarádů. „Jak to známe, tak se na ně nalepí spousta lidí, kteří z toho chtějí nějakým způsobem profitovat, ale já jsem spíš takový ten hodný brácha, než že bych využíval těch peněz, které Čenda má,“ popsal svou postavu Jan Dolanský.

Některým se ovšem podaří vztah téhle dvojice nabourat. Nakonec však zjistí, že největší výhrou v životě je láska.

Film zamíří do kin na jaře příštího roku. Natáčení zatím není ani v polovině a tvůrcům moc nepřeje počasí. V den, kdy jsme reportáž natáčeli, měli v lomu Kosov na Berounsku točit letní scény s opalováním. Místo toho pršelo a bylo jen pár stupňů nad nulou. Producent Igor Konyukov vysvětlil, že pokud je to výjimka, řeší se to změnou natáčecího plánu, ale zároveň se musí počítat i s verzí, kdy se rozpočet nafoukne: „Každý rozpočet má nějakou rezervu a tu rezervu pak musím dodržet.“

Kromě počasí však zkomplikovala natáčení i autonehoda režiséra Tomáše Svobody, který natočil zhruba třetinu filmu. Do rozjetého projektu za něj naskočil Jiří Novák. Jak v takovém případě nový režisér postupuje a jak změna režie ovlivní herce? Odpovědi najdete v úvodním videu. To je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý večer.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované