Hlavní obsah

Natálie Dufková: Dokud jsem studentkou, držím se extravagance. Člověk se po škole musí víc přizpůsobit

Mladá návrhářka Natálie Dufková. Co chce dělat až vystuduje?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Natálie Dufková je studentka módního návrhářství. Už má za sebou ale i několik módních přehlídek a spoluprací, například s hudební skupinou Mydy Rabycad.

Článek

Natálie nebyla holčička, která by si už odmala šila šaty na panenky. Nápad stát se designérkou přišel až později. „Chtěla jsem vždycky dělat umění, pak jsem nastoupila na střední školu a už to šlo přímo. Od druháku jsem věděla, že chci jít na uměleckou průmyslovku a už jsem od toho nemohla utéct,“ vypráví Natálie.

Od Natálie na přehlídkách a fotografiích uvidíte hlavně extravagantní modely. Chce je vytvářet, dokud bude moct. „Snažím se svoji tvorbu pořád držet v nějaké kreativní rovině. Protože když potom člověk odejde ze školy, musí se víc přizpůsobit, bere zakázky. Na ty teď ještě nemám moc času, mám zatím hodně školních projektů.”

I přes extravaganci modelů se Natálie drží i nějakého trendu. Ten neznamená nic špatného. „Myslím, že ten trend mezi lidmi prostě je a každý se ho chtě nechtě nějak drží. Třeba v dnešní době je trendem udržitelná móda a to je podle mě super.”

Cílem Natálie Dufkové jako módní návrhářky je mít v budoucnu fungující byznys, mít klienta, pro kterého bude vytvářet modely.

Reklama

Související témata:

Doporučované