Hlavní obsah

Návrat do dětství. Internet nadchli předškoláci hrající si před bouří v bahně

Děti si před příchodem cyklonu hrály v bahně na zahradě.

 

Reklama

Komentující ze Spojených států s lítostí poznamenali, že k něčemu takovému by kvůli přísným regulím v USA dojít nemohlo.

Článek

Ve čtvrtek udeřil na severovýchodní část Severního ostrova Nového Zélandu cyklon Cook. Bouře měla být podle meteorologů nejsilnější od roku 1968, jejich obavy se ale nakonec nenaplnily.

Cyklon nejprve zasáhl oblast Bay of Plenty - například ve městě Whakatane strávilo více než sto lidí noc v krytu civilní obrany. Dodávky elektřiny tu ztratila většina obyvatel města a nedaleko pobřeží byl zaznamenán náraz větru o rychlosti přes 200 kilometrů za hodinu.

Na škody, které cyklon napáchal, se podívejte ve videu.

Cyklon Cook udeřil na Novém Zélandu.

Ačkoli se na Nový Zéland řítila bouře, děti v mateřské školce v severovýchodním městě Thames si špatné počasí užívaly a pořádně se vyřádily v blátě a dešti.

Učitelky z mateřské školky děti natočily a video zveřejnily na Facebooku - nadšené reakce lidí z celého světa na sebe nenechaly dlouho čekat. Na svůj profil ho sdílelo skoro čtyři sta tisíc uživatelů.

„Přesně o tomhle je dětství!” reagoval na video Dale Bowes. „Neválet se doma se smartphonem, ale hrát si venku s ostatními. Neoprašujte příliš své děti, protože pak nebudou pořádně žít a nic se nenaučí. Jen ať mají modřiny a jizvy a jsou celé promočené z hraní si v dešti. Tak jsem to aspoň měl já jako dítě - bylo to skvělé,” napsal Bowes na Facebook.

Reklama

Související témata:

Doporučované