Hlavní obsah

Návrh na vyslovení nedůvěry vládě neprošel, tržby českých automobilek dál rostou a další problémy Boeingu 737 MAX

Polední zprávy 27. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:45 Vláda ustála hlasování o nedůvěře

Trvalo to 17 hodin, ale vláda ANO a ČSSD nakonec v noci ustála i druhé hlasování o nedůvěře. Opozici, která schůzi iniciovala kvůli unijním auditům na téma střetu zájmů premiéra Andreje Babiše, se nepodařilo sehnat ve Sněmovně potřebných 101 hlasů. Kromě poslanců ANO a ČSSD podpořila vládu také KSČM – její poslanci se zdrželi hlasování.

06:00 Tržby automobilek dál rostou

06:56 Připomínka popravy Milady Horákové

Před 69 lety komunisté popravili političku Miladu Horákovou. Už včera se na Vyšehradském hřbitově sešli lidé k uctění její památky, další akce budou pokračovat i dnes. Podrobnosti doplní Jaroslav Gavenda.

09:03 Japonsko se připravuje na summit G20

Do japonské Ósaky se sjíždí nejmocnější politici světa – zítra tam odstartuje dvoudenní summit skupiny dvaceti velkých ekonomik, známý jako G20. Podle premiéra hostitelské země Šinzóa Abeho je cílem summitu najít shodu zejména v oblastech obchodu a krize na Blízkém východě. Spíše než summit ale pozornost přitahuje agenda, se kterou do Japonska přiletí americký prezident Donald Trump.

10:54 Rusko dodá Turecku protiraketový systém

11:42 Další zatýkání kvůli vraždě politika v Německu

Další dvě osoby zatkla německá policie v případu zavražděného politika Waltera Lübckeho. Má jít o prostředníka a obchodníka, od kterého si pravděpodobný pachatel pořídil vražednou zbraň. Policie našla také skrýš s dalšími zbraněmi. Doplní Jiří Hošek.

14:52 Další problém letounů Boeing 737 MAX

16:16 MFF Karlovy Vary vrcholí s přípravami

Karlovy Vary zítra ožijí už tradiční kulturní akcí s mezinárodním ohlasem, a to Mezinárodním filmovým festivalem. Letos se koná už po čtyřiapadesáté. A zájem je veliký, vstupenky se v pondělí vyprodaly během 15 minut.

19:28 Evropské hry tentokrát v Minsku

V běloruském hlavním městě Minsk se právě konají Evropské hry. Na druhém ročníku akce soutěží sportovci z 50 zemí Evropy. Za Česko je v Bělorusku 118 sportovců.

22:55 Sport

24:58 Počasí

Reklama

Doporučované