Hlavní obsah

Návrhář Osmany Laffita: Ukázal novou kolekci i kousky, na které je nejvíc hrdý

Osmanyho jsme zastihli v šatně před přehlídkou. Ukázal nám, na které kousky je nejvíce hrdý. Video: Barbora Marková

 

Reklama

Osmany Laffita představil svoji novou kolekci na podzim a zimu letošního roku. Modely připravoval několik měsíců. Poprvé ve své tvorbě vsadil na tlumené a zemité barvy, ovlivnila ho i nedávná smrt jeho tygra Bagheera.

Článek

Osmanyho jsme s naší kamerou naposledy navštívili na konci dubna. Krátce po smrti jeho tygra se snažil smutek zahnat prací na nové kolekci. Uběhlo pár měsíců a nová kolekce na podzim a zimu letošního roku je hotová.

„Od té doby, co jste tam byli, bylo hodně věcí, které se musely dělat ručně, jako šití perel. Jako třeba tady ten model, který je plný perliček. Ale nevadí, jak dlouho se to dělá, protože pak vidíš tu konečnou práci. Myslím, že každému návrháři to dělá obrovskou radost,“ prozradil pořadu Slavní.

Jak se ukázalo, nedávná smrt jeho tygra Bagheera Osmanyho velmi silně zasáhla. A tak si ho alespoň připomněl v kombinaci zvířecích motivů. Zvlášť pyšný je na lví šaty.

„Víte, že já miluju zvířata, nedávno mi umřel můj tygr, ale bohužel, ta látka tomu dodává to ono. Když jsem ji viděl, řekl jsem wau, to je nádherné - a musel jsem to vzít. Což je takové atypické. Málokdy vidíš na večerních šatech takový velký motiv,“ dodává.

Není to ale jediná zvláštnost kolekce. Poprvé v Osmanyho tvorbě můžeme vidět tlumené, zemité barvy. „Jsem vždycky používal hodně pestré a veselé barvy, i když to byla zimní kolekce. A musím říct, že tentokrát jsem to udělal úplně jinak. Použil jsem podzimní barvy, do hněda, nebo takovou cihlovou barvu a krémovou, to je začátek mé kolekce - a pak jdu do šeda, černobílé a černé a to jsou čtyři odstíny, co jsem používal.”

Na přehlídce se objevilo i několik pánských modelů a velmi sexy ženských kousků. Byly tak zajímavé, že se s nimi vedle modelek chtěli fotit i kolemjdoucí na ulici. Jenom to potvrzuje, že Osmanyho tvorba je stále přitažlivá a že se od něj ještě máme na co těšit.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované