Hlavní obsah

Návštěva v KFC? Připravte si 143 korun. Fast foodům se daří, zisk Amrestu stoupl o pětinu

Hand made: jak se daří fast foodům?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polská společnost Amrest, která na území České republiky provozuje síť rychlých občerstvení KFC a Burger King, zveřejnila hospodářské výsledky za loňský rok.

Článek

Čistý zisk polské společnosti se loni meziročně zvýšil zhruba o pětinu na 228,3 milionu korun. Tržby rostly o podobný podíl na 3,1 miliardy korun. Naposledy byla firma ve ztrátě v roce 2013.

Za vyššími tržbami společnosti stojí mimo jiné růst sumy, kterou hosté v restauracích utratí. O 11 korun na 143 Kč vzrostla také průměrná částka, kterou zákazníci za jídlo zaplatili. Ta se zvyšuje už od roku 2012, kdy činila 115 korun.

„Společnost má najaty prostory pro provoz svých 85 restaurací KFC, 12 restaurací Burger King a dvě jednotky Pizza Hut na dobu určitou s platností 10–15 let,” dodává v dokumentu společnost. Loňské náklady na nájmy vystoupaly na 205,8 milionu korun.

Loni firma na území České republiky otevřela sedm nových provozoven, například ve Zlíně, v Uherském Hradišti či na pražském letišti. Provozovny značky Burger King se rozšířily o čtyři – ve Znojmě, Plzni, Olomouci a v Teplicích. První dvě pobočky Pizza Hut Express, která patří také pod Amrest, otevřela firma v pražském Palladiu a na Chodově.

Tržby konkurenčního amerického řetězce rychlého občerstvení McDonald ́s loni v ČR vzrostly o 13 procent. Za hamburgery a další potraviny utratili zákazníci v tuzemských 96 restauracích 5,18 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované