Hlavní obsah

Návštěvnické centrum porcelánky Thun 1794 zahájilo osmou sezonu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Návštěvnické centrum porcelánky Thun 1794 zahájilo dnes svou osmou sezonu. Kvůli zpoždění, které způsobila opatření proti šíření koronaviru, centrum letos už přišlo asi o 3000 návštěvníků.

Článek

Další si ale už začínají prohlídky rezervovat, řekl dnes novinářům Jaroslav Dolina z Archy Loket, která provoz centra zajišťuje.

„Letos chceme nabídnout návštěvníkům i trochu nižší ceny, abychom je znovu přilákali. Ceny klesly o deset až 15 procent a přiblížily se tak cenám v roce 2018,“ uvedl Dolina. Nově ale také bude mírně zpoplatněna i prohlídka samotného centra, které vzniklo za pomoci státní dotace a pět let se v něm nemohlo vstupné vybírat.

Návštěvnické centrum porcelánky nabízí expozici o výrobě porcelánu a historii porcelánky, ale také prohlídku samotného výrobního závodu. Zejména pro děti je pak určená takzvaná porcelánová školička, kde si děti, ale i dospělí mohou vyzkoušet zdobení porcelánu.

V loňském roce návštěvnické centrum navštívilo dohromady zhruba 14.000 lidí, z nichž 8143 využilo možnosti projít si výrobními prostory.

„V neděli a dnes jsme už potvrdili první rezervace. Jde hlavně o malé skupiny nebo rodiny s dětmi. Někteří naši návštěvníci se k nám ale i pravidelně vrací a berou s sebou své známé nebo příbuzné,“ uvedl Dolina.

I letos bude do Nové Role jezdit v červenci zvláštní vlak Českých drah, který v předchozích letech jezdil v době konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. I když festival letos nebude, vlak, který letos ponese speciální název Vlak naděje, pojede do Nové Role a Lokte ve dnech od 4. do 6. července. V minulých letech byla jeho kapacita okolo 70 cestujících pravidelně vyprodána. V návštěvnickém centru lze využít i slevu, která platí pro držitele Karlovy Vary region karty, která je letos mimořádně jen za 100 korun.

Reklama

Doporučované