Hlavní obsah

Návštěvnost českých kin vede nadále adaptace Hartlova románu

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla se i o uplynulém víkendu udržel v čele tabulky návštěvnosti českých kin.

Článek

První víkend po premiéře přilákal téměř 97.000 diváků, další víkend na něj přišlo přes 65.000 lidí. Na druhém a třetím místě v návštěvnosti se umístily novinky minulého týdne, americký akční film Sebevražedný oddíl a americko-australský animovaný film Králíček Petr bere do zaječích. Uvedla to na svém webu Unie filmových distributorů.

Snímek Prvok, Šampón, Tečka a Karel natočil Hartl podle své stejnojmenné knižní prvotiny a čtyři kamarádi uvedených jmen si v něm 20 let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, a rozhodnou se s tím něco udělat. Provozovatelé kin s uvedením toho snímku doufali ve zvýšenou návštěvnost i tržby, které se stále nedostaly na úroveň před pandemií nemoci covid-19. Film zatím vidělo přes 223.000 diváků a tržby měl od premiéry 35,5 milionu korun.

Film Sebevražedný oddíl, který za první víkend od uvedení do českých kin vidělo 21.050 diváků, utržil 3,6 milionu korun, a snímek Králíček Petr bere do zaječích vidělo o víkendu 17.365 lidí a tržby měl za víkend 2,5 milionu korun.

Na čtvrté místo novinky uplynulého týdne odsunuly film Gump - Pes, který naučil lidi žít. Už ho celkem vidělo přes 97.000 diváků. Na pátém místě byl po víkendu film Expedice: Džungle, jehož celková návštěvnost je přes 42.000 lidí.

Reklama

Doporučované