Hlavní obsah

Ani Superman, ani Batman, dnes mezi superhrdiny frčí Ester Ledecká

Ester Ledecká, nový fenomén.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Obrovskou celebritou se stala doslova přes noc. Slávu má v genech. Svět šílí, ale vymýšlí i různé vtipy.

Článek

Hlášky na sociálních sítích typu „Divíš se jak Ledecká v cíli” či „Když sjedeš po desáté kopec a máš olympijské zlato”. Anebo Ester Ledeckou srovnávají s jedním z nejpopulárnějších internetových memů nedávné doby, „zmateným Travoltou”.

Ester Ledecká se stala olympijskou vítězkou v disciplíně, kde měla být de facto jenom do počtu. A překvapená nebyla sama. Nejvíc v šoku byla asi Anna Veithová, už v podstatě jasná olympijská vítězka, která už jenom v cíli čekala na dojezd méně zkušených závodnic. Jenže pak přijela Ledecká – a všechno bylo jinak.

Teď je všude. Píší o ní největší světová média jako BBC nebo The Washington Post, mluví se o ní ve všech televizích, ne jednoho komentátora výkon Ester Ledecké zvedl ze židle. Česká snowboardistka získala olympijské zlato na super-G – to je jedna z největších senzací olympijských her v historii. Kde se to v ní vzalo, prozradil její otec Janek Ledecký: „Když jí bylo pět let, zastavili jsme nahoře na černé sjezdovce a ona říká: Já ti něco ukážu. Odpíchla se a sjela kopec šusem až dolů. Tam jsem pochopil, že se vydala na úplně jinou cestu, než bych očekával.”

Janek Ledecký mluví o sportovních začátcích své dcery i olympiádě v Soči.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

Celá rodina Ledeckých je úspěšná. Táta Janek Ledecký je slavný zpěvák, kytarista a skladatel. Dědeček Ester Ledecké Jan Klapáč se stal mistrem světa v roce 1972, je bývalým slavným hokejistou a svoji vnučku aktivně podporuje. Maminka Ester, Zuzana Ledecká, zasvětila podpoře dcery ve sportu celý život. Odjakživa s ní jezdila na každý závod. Bratr Jonáš Ledecký se živí kreslením komiksů.

A nyní po senzaci Ester Ledecké v super-G vyvstala otázka, jestli by nechtěla zkusit třeba formuli anebo si k lyžím a snowboardu na olympiádě v Jižní Koreji přibrat ještě hokej a dovézt další zlato. Tak uvidíme, protože u superhrdinů, jako je Ester Ledecká, nikdy nevíte, co můžete očekávat.

Reklama

Doporučované