Hlavní obsah

Nebavila ho „kazítka“ ve výrobcích, tak šéf Isolit Bravo vymyslel motúčko. My jsme si ho vyrobili

Jak se vyrábí motúčko, uvidíte ve videu. Kazdý díl je podepsaný pracovníkem, který ho vyrobil či smontoval.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

V pořadu Byznys zblízka vám každý týden ukazujeme výrobu některého ze známých českých výrobků, kterou si moderátorka Zuzana Hodková i sama vyzkouší.

Článek

Isolit Bravo – firma, která vyrobila první friťák v České republice a která stojí za českým názvem „rychlovarná konvice”, dnes patří mezi největší dodavatele světových automobilek a velkých firem. A kromě toho se zaměřuje na kutily a zahrádkáře. Pro ně šéf firmy Kvido Štěpánek vymyslel motúčko. Motorizované kolečko.

S ním firma jde proti fenoménu takzvaných „kazítek”, které jsou podle něj dnes běžnou součástí většiny výrobků. „Dnes jsou přístroje dělané tak, aby vydržely záruku, maximálně půlrok po ní a pak si zákazník koupil nový. Říká se tomu replacement byznys a dnes na tom jede většina světa,” říká Štěpánek s tím, že u motúčka si proto firma vytyčila cíl, že bude předmětem dědictví z otce na syna.

Výrobek, který se prosadil i v zahraničí, je srdcovou záležitostí ředitele fimy. „Téměř 90 procent naší výroby tvoří automobilový průmysl. Tam ty věci máte dané a nalinkované a nemůžete uhnout ani milimetr doleva nebo doprava. Když máte svůj výrobek, tak tam můžete realizovat své představy,” říká Štěpánek.

Jak se vyrábí, uvidíte ve videu.

Reklama

Doporučované