Hlavní obsah

Nebuďme ustrašení chudáci. Odborářský předák Středula vytáhl proti levné práci v Česku

Stát by měl učitelům děkovat, že tu práci vůbec dělají, pustil se Středula do vlády v první části Osmičky.

 

Reklama

Odchodu zahraničních firem z Česka kvůli zvyšování mezd se nebojím, prohlásil v Osmičce Heleny Šulcové šéf odborářů Josef Středula.

Článek

„Pětadvacet let se úspěch České republiky staví na tom, že je tady levná práce. Téhle konkurenční výhody je ale už dost,“ kritizuje předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula nízké tuzemské mzdy v porovnání se západem Evropy.

V Osmičce Heleny Šulcové také popisuje recept na to, jak se platům v Německu a dalších zemích přiblížit. V příštím roce by podle něj mzdy mohly bez problémů stoupnout o 10 nebo i 15 procent.

Středula o Babišových výmyslech, svých oblecích za tři tisíce korun a o tom, kdy vstoupí do politiky:

Ministři ANO měsíce neměli názor, dokud jim ho Babiš neřekl, kritizuje Středula v druhé části Osmičky.Video: Helena Šulcová

Zvyšování mezd bylo i hitem nedávných voleb. Přestože tohle téma zvedla především ČSSD, hlasování pro stranu dopadlo fiaskem. Středula v Osmičce vysvětluje, proč podle něj soc. dem. nedokázala marketingu hnutí ANO čelit, a vrací se i k nařčením Andreje Babiše, že si užívá luxusního cestování.

Proč je pro Středulu Mirek Topolánek jako prezidentský kandidát přijatelnější než jako premiér? A proč není nadšený z Miloše Zemana? Podívejte se na oba díly Osmičky Heleny Šulcové.

Reklama

Doporučované