Hlavní obsah

Nečekaný odpor. Plzeň odmítá investora, další montovny ve městě nechce

Plzeň se postavila na odpor proti dalším montovnám.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Plzeň se důrazně postavila proti možnosti vybudovat ve městě další montovny. Svůj projekt tu chce postavit developerská společnost Panattoni. Radnice i kraj jsou ale proti.

Článek

Doba laciných montoven je podle plzeňské radnice pryč, do města chce pouštět už pouze byznys s vysokou přidanou hodnotou.

„Pokud haly nabídnou pouze montážní linky zaměřené pouze na levnou zahraniční pracovní sílu, město Plzeň bude proti tomuto záměru,” uvedla mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková s tím, že město preferuje investory, kteří přijdou s výrobou s vyšší přidanou hodnotou zaměřenou na vývoj a inovace.

Zástupci developerské společnosti Panattoni už městu svůj záměr představili. Detaily ale v tuto chvíli veřejnosti sdělovat nechtějí.

„Naším záměrem je vytvořit v Plzeňském kraji kvalitní základnu pro Průmysl 4.0 a výrobu s vysokou přidanou hodnotou. Chceme tak vyslyšet volání po rozvoji high-tech oborů a vytváření pracovních míst pro vysoce kvalifikované zaměstnance,” odmítá ale Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko, informaci o montovnách.

Sdílnější v tomto ohledu není ani magistrát, opakuje ale, že montážní linky a levnou zahraniční pracovní sílu podporovat nebude. Zastavěná plocha by měla být zhruba 120 tisíc metrů čtverečních.

Reklama

Doporučované