Hlavní obsah

Nechápu to, státní znak mi bude chybět. Čeští vítězové Stanley Cupu o nových dresech

Michal Kempný a Jakub Vrána o českých dresech.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Před dvaceti dny získali Michal Kempný a Jakub Vrána s Washingtonem Capitals Stanley Cup. Teď už jsou zpátky v České republice a přemýšlí nad další sezonou. Jejich pozornost ale upoutaly i nové dresy národního týmu.

Článek

Obránce Michala Kempného i útočníka Jakuba Vránu pojí vzpomínky na nedávný zisk Stanley Cupu. Oba spoluhráči si společně užívali oslavy a přemýšlí, že se při nich také spojí, až pohár přivezou do České republiky.

Hokejovou veřejností v Česku teď ale hýbe jiná událost. Nové dresy národního týmu. V téhle otázce se ale spoluhráči z Washingtonu moc neshodnou.

„Říkám na rovinu a upřímně, že to nechápu. Nevím, co za tím vším je. Pro mě jako hráče, když jsem si oblékal dres, tak jsem se díval na znak. A nedovedu si představit, že budu oblékat tenhle dres a dívat se na tenhle obrázek,“ zkritizoval nový dres Michal Kempný. „Samozřejmě, že odmítat reprezentaci nebudu. Ale je to velká změna, která mi moc nesedí,“ dodal rodák z Havířova.

Oproti němu jeho týmový kolega Vrána je s dresy o něco smířlivější. „Je to velká změna. Měnit národní dres určitě není nic jednoduchého,“ uvedl Vrána. „Vzpomínky spojené s původními dresy jsou velké. Když se lidé podívají na Nagano, tak vidí na dresu národní znak. Teď je ale změna. Myslím, že můžeme napsat novou historii s novými dresy,“ doplnil dvaadvacetiletý Vrána.

Oba držitelé Stanleyova poháru se ale shodli na tom, že dres není rozhodujícím faktorem, pokud jde o výkon týmu. Kempný, kterému se dres příliš nelíbí, nepřemýšlí o tom, že by kvůli jeho nové podobě odmítl reprezentovat.

Od pletených svetrů se státním znakem po moderní dresy s logem lva. Tak se za 110 let měnily dresy československých a českých hokejistů:

+12

Reklama

Doporučované