Hlavní obsah

Nechat se zahnat do rohu nemusí být špatné. Pokud jde o kancelář…

Česko se vrací do kanceláří. Jak vypadá pracovna Samuela Huby, ředitele Shoptetu?Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Svým lidem dává volnost v tom, odkud chtějí pracovat. Ale některé dny chodí do práce s boxerskými rukavicemi. Kde pracuje šéf firmy, na jejíž technologii funguje víc než polovina českých e-shopů?

Článek

Stůl Samuela Huby stojí v samém rohu rozlehlých otevřených kanceláří v budově River Garden v pražském Karlíně. Z obou stran na něj dopadá světlo z velkých oken. Moc věcí k práci nepotřebuje, jen diář, počítač, monitory a telefon.

„Open space mi vyhovuje. Fungujeme v něm bez jakýchkoliv bariér, víme tak, čím se kdo zabývá, a řadu věcí vyřešíme bez toho, abychom se museli speciálně scházet,“ popisuje šéf české technologické společnosti Shoptet s tím, že sám na kanceláři příliš nelpí.

„Rád prostor měním, pracuji doma, na zahradě i v kavárně, to mi pomáhá nastartovat kreativní myšlení.“

A podobná pravidla má celá firma. Z home office mohou pracovat podle svých potřeb. „V tomto dáváme našim lidem hodně velkou svobodu a je na nich a na týmu, ve kterém pracují, jak si to společně nastaví,“ říká Samuel Huba v rozhovoru pro SZ Byznys.

Češi jsou podle něj rekordmany e-commerce. Přes jejich platformu funguje 28 tisíc e-shopů, o tisícovku víc než před rokem. Na „motivačních“ obrazovkách v sídle společnosti svítí nejen aktuální počet obchodů, právě prodané zboží, ale také objem tržeb konkrétního dne, přesahující 118 milionů korun.

Obchody testuje i šéf Shoptetu. „Jednak proto, abych si ověřil, jak naše technologie funguje, a pak jsem přesvědčený, že podporovat malé podnikatele a střední firmy je fajn věc, a rád si koupím věci, které prodávají,“ vysvětluje. Dobře fungující internetový obchod vidí tak, že zákazník nakupuje hladce, nic netrvá dlouho, nic nemusí složitě hledat, říká Samuel Huba.

Jeho koníčkem je thai box. Do práce přišel se sportovní taškou, pak zamíří rovnou na trénink. „Už jste měl někdy chuť použít je v práci?“ ptám se při pohledu na boxerské rukavice uvnitř. „Zatím ne a věřím, že taková situace ani nenastane,“ říká se smíchem.

Samuel Huba

Do Shoptetu nastoupil v roce 2018, na jaře 2021 převzal řízení firmy.

Jeho ambicí je expanze na další trhy, růst počtu klientů a posilování týmu.

Letos firma plánuje obrat 300 mil. korun. Obraty všech více než 28 tisíc e-shopů fungujících na jejich platformě tvoří 40 mld. korun ročně.

Reklama

Doporučované