Hlavní obsah

Nechci Babišovu soft totalitu, říká režisérka Sommerová. Kandiduje do Sněmovny

Vytvořme koalici proti Babišovi, vyzývá režisérka Sommerová a kandiduje do Sněmovny.

 

Reklama

Jednou z nejvýraznějších tváří Liberálně ekologické strany, jejíž zástupci se budou snažit uspět na podzim ve sněmovních volbách na kandidátkách TOP 09, je režisérka Olga Sommerová.

Článek

Právě Sommerová se bude snažit dostat do dolní komory Parlamentu v Praze. A to ze šestého místa.

„Jestliže je někdo zastáncem liberální, parlamentní demokracie, tak se absolutně nemůže ztotožnit s názory a návrhy Andreje Babiše. Protože to je politika autokratická, nikoliv demokratická. Já si myslím, že je potřeba, aby se demokratické síly spojily, protože abychom se dostali zase na pokraj totality, to je pro mě největší životní zklamání,“ popsala Sommerová pro Seznam Zprávy svou motivaci, proč se rozhodla kandidovat do Sněmovny.

Jak režisérka vidí své šance u voličů? Nebojí se podobného „vystřízlivění" z vysoké politiky, které zažila její kolegyně z branže Helena Třeštíková v druhé Topolánkově vládě, kdy jen pár týdnů působila ve funkci ministryně kultury? Podívejte se na rozhovor ve videu nad článkem.

LES bude mít na kandidátkách TOP 09 celkem sedm zástupců. Kromě Sommerové třeba i bývalou ministryni pro lidská práva Džamilu Stehlíkovou. Ta bude kandidovat na 12. místě v Ústeckém kraji. Předseda LES Martin Bursík se boje do Sněmovny účastnit nebude.

Na kandidátkách TOP 09 do podzimních sněmovních voleb budou nejen zástupci Bursíkovy LES, ale i Konzervativní strany, Koruny České a Klubu angažovaných nestraníků.

Reklama

Související témata:

Doporučované