Hlavní obsah

Nechtěný poslanec Hlavatý čelil posměškům. „Moje kandidatura byla chyba z neznalosti, chci očistit své jméno,“ říká dnes

Poslanec, dříve senátor, a také podnikatel Jiří Hlavatý objíždí východ Čech a vysvětluje lidem, proč chce být senátorem a nikoliv poslancem.

 

Reklama

Podnikatel a senátor Jiří Hlavatý byl na podzim preferenčními hlasy zvolen do Sněmovny jako nestraník za hnutí ANO. Mandát senátora mu ovšem zvolením do Sněmovny zanikl, s čímž Hlavatý nebyl spokojen a poněkud nešťastně to „vyčítal” voličům, kteří ho vykroužkovali. Teď proto až do konce roku pořádá besedy s obyvateli svého volebního obvodu, aby jim vysvětlil, proč se o křeslo senátora uchází v doplňovacích volbách znovu.

Článek

Kolotoč plný nedorozumění, silných výroků, ironie a jízlivosti, který nastal po říjnových volbách do Sněmovny, vytvořil u Jiřího Hlavatého určitý blok vůči médiím. Důvody, proč chce v doplňovacích volbách o senátorské křeslo znovu usilovat, proto nyní vykládá nikoliv novinářům, nýbrž na besedách přímo svým voličům, a to ve svém obvodu, jenž pokrývá celé východní Krkonoše, Podkrkonoší i část Broumovského výběžku.

Úspěšný podnikatel ze Dvora Králové nad Labem přiznává, že nyní už si bude dávat větší pozor na to, co říká. Na kandidátní listinu hnutí ANO pro letošní parlamentní volby se prý nechal napsat z neznalosti, jeho voliči se mu pak podle jeho slov omlouvali, že mu svůj přednostní hlas dali. Politické zmatkování udělalo z Hlavatého na určitou dobu oblíbený terč posměšků. Nyní chce proto, jak řekl pro Seznam Zprávy, své jméno očistit.

Doplňovací volby do Senátu, které byly vypsány kvůli Hlavatého zvolení poslancem, se uskuteční 5. a 6. ledna, případné druhé kolo pak 12. a 13. ledna souběžně s prvním kolem voleb prezidentských.

Reklama

Doporučované