Hlavní obsah

Nedala bych přednost muži před dětmi, i když jsem byla po rozvodu dlouho sama, říká Dana Batulková

Intimní zpověď Dany Batulkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Je drobná a usměvavá, takže působí křehce. Jenomže zvládla situace, které by porazily koně, jak se říká: introvertní holčička si troufla stát se herečkou, znovu postavila dům, který těsně po rekonstrukci shořel, po dlouholetém manželství ji opustil David Prachař a založil si novou rodinu… I o tom otevřeně Dana Batulková mluví v Intimní zpovědi.

Článek

Tvrdí, že mentální sílu má v sobě každý. „Většinou dříme, pak přijdou situace, kdy ji musíš vydolovat. A někdy se to nakumuluje... Už si ale nepřeju žádné takové drama, abych svoji mentální sílu a energii musela mobilizovat,“ vysvětluje Dana.

Dceru jsme vyhodili z okna, vzpomíná Dana Batulková na požár, který zničil čerstvě zrenovovaný dům po dědečkovi. Vybudovala ho znovu.

Dana BatulkováVideo: Seznam Zprávy

Energii musela dolovat i před deseti lety, když v padesáti přijala výzvu soutěžit ve StarDance. „Probírala jsem to s Michalem Dlouhým, který byl v soutěži přede mnou, a když jsem ho pak potkala, nutila jsem ho kleknout na kolena a omluvit se, že mě do toho navezl. Ty začátky totiž byly strašné,“ přiznává Dana. „Litovala jsem Honzíka Ondera, že si ve třiadvaceti vytáhl černého Petra, protože starší žena se nikdy vysoko neprobojovala. Holky posílají hlasy mladým klukům nebo princeznám a my zralé ženy máme nějaký zvláštní soucit s nemotornými muži, tak fandíme jim. Nepočítala jsem vůbec s ničím, tak mě překvapilo, že pořád s Honzíkem postupujeme. Přišlo mi legrační, že lidé na ulici mi fandí, jak musím bojovat a těm mladým to natřít,“ směje se Dana, která nakonec vyhrála.

Když ji opustil manžel, podobnou podporu od vrstevníků nevnímala. „V takové situaci je každý sám. Ale pak se spousta lidí vyptávala, jestli už někoho mám. Po roce dvou jsem si říkala, že už je asi čas, ale nedá se tomu poručit.“

Když se pracovní vztah s režisérem Ondřejem Zajícem přeměnil na soukromý, lekla se dvanáctiletého věkového rozdílu. „Chtěla jsem se s ním rozejít, abych neblokovala jeho život, ale on mi řekl, že je tam, kde chce být. Tak jsem to nechala plynout. Jsme spolu dvanáct let.“ Pro Danu bylo nejdůležitější, že její partner je spolehlivý pro život a že si rozumí s jejími dětmi. „Nikdy bych nedala přednost muži před dětmi, přes to vlak nejede,“ prohlašuje rozhodně. „A pro děti je určitě úlevné, že mám někoho, s kým jsem spokojená, že jsem znovu nastartovala svůj život.“

Proč Dana zrazovala svého syna Jakuba Prachaře od herectví? Jak vnímala jeho angažmá v kapele Nightwork? Jak vnímá rozjíždějící se pěveckou kariéru dcery Mariany? Kdy za ni měla trému? Jaké jídlo se naučila vařit od svého tchána Ilji Prachaře? Kterého zpěváka miluje od čtyř let a jaký měla největší průšvih v pubertě?

Otevřený rozhovor si pusťte ve videu nahoře.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi – Moje místa sledujte nově každé úterý od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Přítel
Jakub Prachař

Doporučované