Hlavní obsah

Nedostatek parkovacích míst u nemocnice vyřeší čtyřpatrový dům pro 218 aut

Foto: Kraj Vysočina

Takto má vypadat nový parkovací dům.

Reklama

Nedostatek parkovacích míst v areálu Nemocnice Třebíč na Vysočině vyřeší nový parkovací dům. Vejde se do něj víc než dvě stě vozů.

Článek

„Náklady na objekt se čtyřmi nadzemními podlažími o kapacitě 218 parkovacích míst a komerčními prostorami jsou prozatím odhadovány ve výši 165 milionů korun, ale bez nákladů projektové přípravy a inženýrských činností. Důležitá je i skutečnost, že budova vytvoří protihlukovou bariéru k frekventované silnici podél jižního okraje areálu nemocnice,“ informoval Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Parkovací dům je podle studie umístěn při vstupu a vjezdu do areálu nemocnice. Kraj předpokládá, že do poloviny příštího roku bude stavbu projektově připravovat, následně vysoutěží dodavatele stavby, která by potom měla být hotová do jara roku 2023.

Foto: Kraj Vysočina

Čtyřpatrový objekt pojme 218 automobilů.

„Kraj má ve svém schváleném rozpočtu pro rok 2020 zařazenou akci Nemocnice Třebíč – Parkovací dům a vyčleněné peníze na zajištění projektové přípravy. V rozpočtovém výhledu kraje pro roky 2020–2022 je akce rovněž zahrnutá,“ doplnil Kukla.

Třebíč poskytla kraji pozemek a 50 milionů. „Město rádo podpoří dostavbu nemocnice, která zajišťuje péči o město a spádovou oblast. Pokud naše podpora projekt parkovacího domu urychlila, pak splnila účel. Navíc získáme další parkovací kapacitu v rámci frekventované lokality, kde je po parkování neustále vysoká poptávka,“ řekl Pavel Pacal, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a starosta Třebíče.

Reklama

Doporučované