Hlavní obsah

Nedvěd je absolutní profesionál, říká Jiří Müller, host sobotního přenosu utkání Juventusu na TV Seznam

Jiří Müller je „českou pravou rukou“ Pavla Nedvěda. Zajímá vás, co si o Nedvědově funkcionářské kariéře myslí Dušan Uhrin? Pusťte si toto video.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když se řekne Juventus Turín, napadne všechny Čechy jméno Pavel Nedvěd, někdejší hvězda a nyní viceprezident klubu. V sobotu od 17.45 odvysílá Televize Seznam přenos utkání italské Serie A mezi Juventusem a Empoli. Hostem studia bude Jiří Müller, fotbalový agent, který je jakousi Nedvědovou pravou rukou pro záležitosti spojené s českým fotbalovým prostředím.

Článek

Oba muže pojí dlouholeté přátelství i společné obchodní vztahy například s Mino Raiolou, světovým superagentem, který před lety vyjednával Nedvědův přestup z Lazia Řím do Juventusu.

Sledujte sobotní přenos na Televizi Seznam

Co? Juventus-Empoli, utkání Serie A

Kdy? V sobotu 30. března

V kolik? Začátek přenosu v 17:45

S kým? Moderátor Jindřich Šídlo ve studiu přivítá hosta Jiřího Müllera a experta Jaromíra Bosáka, utkání komentuje Radek Barkman

„Pavel Nedvěd je absolutní profesionál. Dokazoval to dlouhá léta jako hráč, který vystoupal až na absolutní vrchol, když získal Zlatý míč. Nyní to dokazuje i v klubové funkci, o které se u nás nikomu dalšímu nemůže ani zdát,“ podotýká Jiří Müller.

Inspirativní je ovšem pro něj i zmiňovaný Mino Raiola. „Pro své hráče dokáže u klubů vybojovat takové podmínky jako nikdo jiný na světě,“ říká uznale o agentovi, který zastupuje Paula Pogbu, Zlatana Ibrahimovice, Romela Lukaku, Henrika Mchitarjana či Mario Balotelliho.

Foto: Archiv Jiřího Müllera

Pavel Nedvěd, Jiří Müller a Mino Raiola.

Kdo je vlastně Jiří Müller? Kdysi velmi nadějný obránce, od 12 let působící ve Spartě, kapitán juniorských reprezentací, ve kterých hrával po boku Tomáše Rosického, Milana Baroše či Zdeňka Grygery.

V 17 letech se objevil v ligové kabině Sparty, prošel posléze Plzní i Příbramí. Ale ve 22 letech se rozhodl aktivní kariéru ukončit. Působil jako mládežnický trenér ve Spartě, posléze začal spolupracovat s agenturou Zdeňka Nehody.

Sledujte fotbalové přenosy Televize Seznam

Sobota 30. března: Juventus – Empoli

Sobota 6. dubna: Bayern Mnichov – Dortmund

Neděle 14. dubna: Liverpool – Chelsea

Neděle 21. dubna: Real Madrid – Bilbao

Posléze se jako hráčský agent osamostatnil, založil firmu ESAM a dnes zastupuje mimo jiné Tomáše Necida (ADO den Haag), slávisty Micka van Burena, Michala Frydrycha a Jaroslava Zeleného či sparťana Lukáše Váchu. Velkými nadějemi v jeho „stáji“ jsou Josef Kvída (Nijmegen) či Nicolas Penner (Juventus Turín).

V rámci externí spolupráce pomohl Jiří Müller zprostředkovat Slavii například příchod nigerijského útočníka Petera Olayinky z belgické ligy.

Reklama

Související témata:

Doporučované