Hlavní obsah

Nedvěd promluvil o Ronaldově kauze. V Juventusu za ním stojíme, ale nebude to jednoduché

Pavel Nedvěd hovořil během příležitosti křtu knihy Sto let českého sportu 1918–2018 také o české fotbalové reprezentaci.Video: Sport.cz

 

Reklama

Viceprezident italského Juventusu Pavel Nedvěd hovořil u příležitosti křtu knihy Sto let českého sportu 1918–2018 také o své práci v turínském velkoklubu nebo ambicích jednou pracovat pro český fotbal.

Článek

Juventus Turín v létě vykoupil ze španělského Realu Madrid jednoho z nejlepších fotbalistů historie Cristiana Ronalda. Portugalce se ale v začátku italského angažmá držela střelecká smůla. „My jsme věděli o Cristianovi všechno. Ta očekávání byla veliká, ale víme, že jsme koupili fantastického kluka,“ vyprávěl viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.

Jen, co se třiatřicetiletý útočník v Juventusu rozstřílel, když v posledních pěti zápasech dal čtyři góly a přidal stejný počet asistencí, tak vypadl z Ronaldovy historie kostlivec ze skříně.

Portugalec čelí obvinění, že před devíti lety v Las Vegas znásilnil tehdy pětadvacetiletou Kathryn Mayorgaovou. „Stojíme za Cristianem. Tenhle moment není pro nikoho jednoduchý a víme, že to ještě nebude jednoduché,“ pokračoval bývalý kapitán české fotbalové reprezentace.

Právě ve vedení českého fotbalu se v posledních týdnech dějí velké změny. U Fotbalové asociace ČR skončil ředitel sportovně-technického oddělení Michal Prokeš, jehož odchod odstartoval další personální změny. Na konci roku skončí také generální sekretář Rudolf Řepka. „Momentálně bychom se neměli pouštět do větších rozborů a jsme tady pro to, abychom oslavili tuto knihu,“ vyhnul se Nedvěd odpovědi na současné veletoče v českém fotbale.

Podívejte se na další ohlasy Pavla Nedvěda a Kateřiny Neumannové během křtu knihy Sto let českého sportu 1918–2018.Video: Sport.cz

Přesto vítěz Zlatého míče z roku 2003 potvrzuje, že by se v budoucnu mohl vrátit do českého prostředí. „Momentálně je ta představa těžká, protože máme v Juventusu novou správní radu, do které jsem byl nominován na příštích šest let. Ale vždy jsem říkal, že v Česku chci dožít, takže si dokážu představit, že bych pro fotbal v Česku něco dělal, ale zatím nevím co,“ odpověděl Nedvěd, který už více než dvacet let žije v Itálii.

Šestačtyřicetiletého záložníka, který si o víkendu zahrál společně se synem znovu za Skalnou, potěšil také výkon českého národního týmu. „Zlepšení u reprezentace bylo patrné v tom, že kluci více chtěli. To v poslední době už nebyla taková samozřejmost. Vyhráli to podle mě srdcem, protože do toho dali více než Slováci, protože fotbalově to bylo asi na remízu.“

Českou reprezentaci čeká v úterý večer vedoucí tým „české“ skupiny Ligy národů z Ukrajiny, na kterou se mohou svěřenci Jaroslava Šilhavého v případě úspěchu dotáhnout. „Momentálně má Ukrajina velkou sílu. Ševčenko to dal dohromady. Bude to hodně těžké, ale jak už jsem říkal, nikdy není nic prohrané,“ dodal Nedvěd na závěr.

Podívejte se na pořad Moje místa, jehož hostem byl právě Pavel Nedvěd a pozval nás do Turína i jeho rodné Skalné.

Moje místa s Pavlem Nedvědem. Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované