Hlavní obsah

Nedvěd věnoval Skalné pohádkové odpoledne, jen výsledek to kazil. Sen splněn, ten nejtěžší zůstává

Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pavel Nedvěd se po letech objevil v soutěžním utkání v dresu FK Skalná. Oslava fotbalu ale skončila prohrou jeho barev 1:4.

Článek

Pavel Nedvěd v sobotním odpoledni okouzlil své rodné město, Skalnou u Chebu. Fenomenální fotbalista přelomu století se ve 45 letech poprvé od dětství objevil v soutěžním utkání právě v dresu FK Skalná. A to spolu se synem Pavlem i se svým největším životním kamarádem a vrstevníkem Tomášem Pěčkem.

V duelu I. B třídy s Královským Poříčím B sice Skalná prohrála 1:4, ale navzdory nepříznivému výsledku, který postavení uprostřed tabulky stejně nijak zásadně nepoznamenal, si dvoutisícové město zápas navýsost užilo.

Kdybychom nezahrnovali možnost, že dorazili i přespolní, platilo by, že co obyvatel Skalné, to divák sobotního zápasu. Obyvatel i diváků totiž je a bylo kolem dvou tisícovek. Obvykle přitom na fotbal ve Skalné chodí zhruba stovka lidí.

Pavel Nedvěd ukazoval, že fotbal pořád hrát umí, ale přitom nijak neexhiboval, snažil se hrát pro tým a rozdávat pěkné přihrávky. „Bohužel s tím výsledkem nám to dneska nevyšlo, ale jinak akce účel splnila, snad se to lidem líbilo,” poznamenal Nedvěd.

Ukázal, že srdcem patří nejen do Juventusu, v jehož barvách získal Zlatý míč a teď v něm zastává roli viceprezidenta, ale i do mnohem skromnějšího světa své rodné Skalné. A v obou těch světech se cítí naprosto přirozeně, prostupují ho oba.

Sen zahrát si soutěžní zápas za Skalnou i se synem po boku tedy Nedvědovi vyšel. Zbývá jediný nesplněný sen, na který dosud nedosáhl ani jako hráč, ani coby funkcionář. Dosud nezvítězil v Lize mistrů. „Tak to bude přeci jen o něco složitější práce,” usmál se Nedvěd.

A dlouhé a dlouhé minuty se podepisoval a fotil se všemi dětmi a fanoušky, již na něj v zástupech čekali po zápase. Tenhle den věnoval své Skalné se vším všudy.

Reklama

Související témata:

Doporučované