Hlavní obsah

Nehoda barmského letadla: Záchranáři zatím našli 29 těl, nejspíš nikdo nepřežil

Záchranáři zatím vylovili 29 tělVideo: Reuters

 

Reklama

Středeční nehoda barmského vojenského letadla, které zmizelo z radarů nad Andamanským mořem, si pravděpodobně vyžádala 122 lidských životů.

Článek

Záchranářské práce pokračovaly v Andamanském moři na jihu Asie i ve čtvrtek. Tým záchranářů dosud vytáhl z vody 29 těl, mezi nalezenými oběťmi bylo i osm dětí.

Mnoho těl se podle informací rozpadlo na několik kusů a zatím žádná z nalezených obětí neměla záchrannou plovací vestu.

Barmská armáda na místo vyslala devět lodí, pět vojenských letadel a dvě helikoptéry. Naděje, že dva dny po letecké havárii najdou v moři nějaké přeživší, je ale navzdory teplejší vodě v moři mizivá.

Spolu s hledáním těl se vojáci pokouší najít také černou skříňku letadla, která by objasnila, proč se stroj náhle ztratil z radarů a spadl do moře. Příčina incidentu dosud nebyla objasněna. Záchranáři z moře během čtvrtka vylovili také kolo letadla, dvě záchranné vesty a několik cestovních tašek s oblečením.

Čínský čtyřmotorový letoun Y-8F-200 patřící barmské armádě ztratil kontakt 29 minut po vzletu, zhruba 20 kilometrů od města Dawei nad Andamanským mořem. Na jeho palubě bylo 122 lidí, vojáků, jejich příbuzných a posádky.

Reklama

Související témata:

Doporučované