Hlavní obsah

Nejbezpečnější dovolená: soukromý ostrov za miliony dolarů

Foto: Montague Real Estate

Horse Island poblíž Irska byl prodán za šest milionů dolarů v on-line jednání.

Reklama

Rada pro všechny, kteří touží strávit letošní sezonu na luxusní dovolené a zároveň se bojí nákazy koronavirem. I tato patová situace má řešení, byť jen pro vyvolené: koupě vlastního ostrova.

Článek

Soukromý ostrov u pobřeží Irska s třemi privátními plážemi a sedmi domy byl prodán za více než 6,3 milionu dolaru. Nepřekvapivě anonymnímu kupci. Podle serveru CNN místo osobně vůbec nenavštívil. Výjimečný pozemek koupil na základě virtuální prohlídky, kterou makléři zprostředkovali přes aplikacI, kterou má asi většina lidí v telefonu, přes WhatsApp.

Horse Island, země o rozloze 157 hektarů na jihozápad od irské pevniny, byl prodán po on-line jednáních.

Foto: Montague Real Estate

Z hlavního domu je výhled na Atlantik.

Ostrov nabízí členitou zelenou krajinu, hlavní dům a několik chat pro hosty s výhledem na Atlantický oceán. Realitní agenti ze společnosti Montague, která ostrov prodala, uvádějí, že v 19. století byl domovem měděného průmyslu. Nejvyšší počet obyvatel, který kdy Horse Island měl, byl 137 v roce 1841.

Kromě hlavního domu a několika dalších chat a domků koupě zahrnuje také přístav, helipad, hernu, posilovnu a tenisový kurt. Soukromý ostrov má rovněž vlastní elektřinu, vodu, kanalizaci a procházejí jím i silnice.

„Horse Island je doslova jedinečná trofej v prodeji nemovitostí: získání pozemku v podstatě jen prostřednictvím on-line jednání během pandemie koronaviru bylo výzvou. Jsme proto výsledkem velmi potěšeni,“ uvedl Thomas Balashev, zakladatel a generální ředitel společnosti Montague Real Estate v prohlášení.

Během pandemie byli realitní agenti na celém světě nuceni spoléhat se na virtuální prohlídky a on-line prodej, ale jen málo prodejů bylo tak propracovaných jako tento.

Foto: Montague Real Estate

Soukromý ostrov Horse Island.

„Prodej tohoto ostrova zdůrazňuje trend, který je stále zřetelnější. V dobách, kdy koronavirus zasáhl do života nás všech, někteří hledali nemovitosti a pozemky ve vzdálených lokalitách, o které se nebudou muset dělit,“ říká Alex Robinson z realitní agentury Knight Frank, která se na prodeji podílela.

Tento prodej však není výjimkou. Zájem o nákup soukromých ostrovů nebo pozemků za miliony dolarů v posledních měsících roste. Potvrzují to realitní makléři a odborníci, podle nichž od března počet potenciálních kupců i nájemců z celého světa skokově vzrostl.

Reklama

Související témata:

Doporučované