Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa se rozvádí, Bezosovi plánují zůstat přáteli

Bezosovi se rozvádí.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Manželé Bezosovi se rozvádí po pětadvaceti letech. Zakladatel firmy Amazon už několikrát uvedl, že jeho manželka sehrála klíčovou roli při zakládání firmy.

Článek

Zakladatel a generální ředitel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, který je nejbohatším člověkem na světě, se po 25 letech manželství dohodl na rozvodu se svou ženou MacKenzie. Manželé to uvedli ve společném prohlášení na Twitteru. V příspěvku na sociálních sítích manželé informují, že se na rozvodu vzájemně dohodli a plánují zůstat přáteli.

„Kdybychom věděli, že se po 25 letech rozvedeme, i přesto bychom do toho šli,“ napsali Jeff a MacKenzie. Rozvod podle nich nic nezmění na faktu, že jsou rodinou. Pár spolu má čtyři děti, přičemž jedno je adoptované.

Společnost Amazon tento týden vystřídala softwarovou firmu Microsoft na pozici nejhodnotnějšího veřejně obchodovaného podniku ve Spojených státech. Hodnota Bezosova majetku díky podílu v Amazonu přesahuje 160 miliard dolarů (zhruba 3,6 bilionu Kč), upozorňuje agentura Reuters.

Bezos, který za tři dny oslaví 55. narozeniny, založil firmu Amazon v roce 1994. Loni v dubnu uvedl, že manželčina podpora sehrála při založení podniku významnou roli, svoji byli od roku 1993. Upozornil rovněž, že manželka v prvním roce vedla účetnictví firmy.

MacKenzie Bezosová je autorkou knih The Testing of Luther Albright nebo Traps.

Reklama

Související témata:

Doporučované