Hlavní obsah

Nejdražší sluchátka? Nejtěžší určitě – se stovkami safírů váží kilo

Foto: QDC

Takto vypadají sluchátka s aktuálně zřejmě nejvyšší cenovkou na světě.

Reklama

Nepříliš překvapivě jsou z Číny. Výrobce supervýkonných sluchátek QDC pracoval na svém nejlepším kousku Blue Dragon rok a půl. Výsledek má prý design i konstrukci světové kvality. Stojí také přes 300 tisíc.

Článek

Zatímco přijít s prvotinou trvalo čínské firmě 18 měsíců, teď po uvedení do prodeje hlásí, že jeden pár Modrého draka zvládne vyrobit i za čtvrt roku. Ačkoliv by se to někomu mohlo zdát jako dlouhá doba pro čekání na sluchátka, řeč je o vysoce kvalitním produktu, který magazín Forbes označuje jako nejdražší svého druhu na světě.

Kabel, který za to i v době „bez drátu“ stojí

K tomu se přiklání také server Techradar, podle kterého by si už zájemci „raději měli začít střádat kapesné“. Luxusní špunty se totiž prodávají zatím pouze u exkluzivního britského prodejce Audio Concierge za 12 199 liber, což je v přepočtu asi 358 tisíc korun.

A co si za takovou horentní sumu bohatí nadšenci do „klasických“ sluchátek koupí? Na úvod by bylo dobré říct, že jejich kabel za ty peníze i v dnešní době AirPodů a dalších bezdrátových alternativ skutečně stojí. Barva v názvu sice není náhodná – pozlacené stříbrné vodiče v sobě ale skrývají i monokrystalickou měď a slitinu paladia. Kabel také nese vlastní a výstižné jméno: Dragon Skin.

+1

Safírové šílenství v uších

Koho by neupoutaly drahé a vzácné kovy, naoko vypadající jako „blyštivý zlatý drát“, toho snad alespoň zaujme na 800 safírů, které zdobí samotná sluchátka a jsou odpovědné za jejich označení. Aby to ale nebylo pouze o pozlátku: každý ze špuntů obsahuje deset zesilovačů, což podle výrobce QDC vytváří „neuvěřitelně prostorový dojem“ a „výtečné akustické vlastnosti“ jim propůjčuje titanová konstrukce.

Co do velikosti sice Blue Dragon padnou do uší jako každá jiná obyčejná sluchátka, vlivem materiálu a doplňků ale celý aparát váží jeden kilogram. V základu disponují 2,5 mm jack zástrčkou, ale součástí příslušenství je i klasický 3,5 mm adaptér, takže se hodí jak do chytrých telefonů, tak do MP3 přehrávačů.

Reklama

Doporučované