Hlavní obsah

Nejdřív Pilný, teď Komárek. Někdejší Babišův favorit nechce kandidovat, Sněmovna je prý utrpení

Sněmovna je dům zmaru, stěžuje si poslanec.

 

Reklama

V posledních sněmovních volbách byl Martin Komárek tahounem hnutí ANO. Do poslaneckého křesla znovu ale nechce. Kandidátku nakonec dobrovolně opustil.

Článek

Na kandidátce hnutí ANO pro sněmovní volby nebude výrazná tvář z minulých voleb - bývalý komentátor Martin Komárek. „Zvažoval jsem to týden ze všech stran a zdvořile jsem odpověděl, že kandidovat nebudu,“ řekl poslanec pro Seznam Zprávy.

Komárek byl v minulých volbách jedním z hlavních taháků kampaně, jeho fotografie s Andrejem Babišem visela na billboardech po celé zemi.

Přesto to letos vypadalo, že žádné místo na kandidátce nedostane. Ač Pražan, minule kandidoval jako lídr v Libereckém kraji. Jenže tamní straníci si letos sestavili kandidátku bez něj.

Vedení hnutí Komárkovi následně nabídlo, že ho dostane na pražskou kandidátku. Šlo by ale nejlépe o místo uprostřed, spíše ke konci seznamu.

Být poslancem je utrpení

„Rozhodl jsem se tak proto, že mám před sebou řadu zajímavých projektů, píšu například knihu o Miloši Zemanovi. A kromě toho je Poslanecká sněmovna dům pokrytectví, zmaru. Být řadovým poslancem v tomto prostředí plném nevýrazných osobností je utrpení," dodal Komárek. Více si poslechněte ve videu nad článkem.

Podle poslance jeho rozhodnutí neznamená, že by se rozcházel s hnutím ANO nebo končil s politikou. Nevyloučil, že by v budoucnu mohl kandidovat třeba v komunálních či krajských volbách.

Video: Babiš mi radí, abych kandidoval, žena je proti, říkal Martin Komárek letos v dubnu v rozhovoru s Jindřichem Šídlem. 

Úplný konec v politice tento týden oznámila další výrazná tvář hnutí ANO - ministr financí Ivan Pilný. Pilného potkal podobný osud jako Komárka: v domovském Královéhradeckém kraji se na kandidátku nedostal. Poté, co se stal ministrem financí, ho „vzali na milost" jako lídra na Vysočině.

Pilný se však rozhodl rezignovat kvůli zdravotním problémům v rodině. Jako jedničku na Vysočině ho nahradí šéf poslaneckého klubu a první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

Reklama

Doporučované