Hlavní obsah

Nejhezčí góly z Premier League či dalších lig a co umí Brazilci, kteří nastoupí na Čechy

Nejnovější vydání magazínu Top Fotbal.Video: David Janeczek, Jakub Burian, DIGI Sport

 

Reklama

Ligové soutěže sice mají pauzu, protože se hrají zápasy kvalifikace o Euro, ale náš tradiční magazín Top Fotbal přesto přináší bezpočet skvělých gólů – a také jeden brazilský přídavek. Nabízíme vám ho z jasného důvodu – už v úterý česká reprezentace nastoupí proti Brazílii.

Článek

Kdo vyhraje Premier League a další špičkové evropské soutěže, které vysílá Televize Seznam?

Nabízíme vám pohled českých reprezentantů, kteří nastupují v Premier League či Bundeslize. A také uvidíte výběr nejhezčích gólů ze všech čtyř elitních lig.

Vyrovnané boje o titul na Západě

Anglie řeší kromě brexitu momentálně ještě jednu zásadní otázku: Kdo letos usedne na trůn Premier League? S největší pravděpodobností se boj o titul týká už jen dvou celků. Liverpool je momentálně první s dvoubodovým náskokem na Manchester City, který má ovšem zápas k dobru.

„Myslím, že titul vyhraje Manchester City, ale přál bych to Liverpoolu. Citizens tak dlouho drží balon, až vám hru otráví. Je strašně těžké jejich tempo zachytit, protože mění svůj styl i během samotného zápasu. Guardiolův systém je zkrátka tak dobře promyšlený, že platí i proti opravdu silným týmům,“ myslí si útočník Burnley Matěj Vydra.

Právě jeho Clarets jsou namočení do boje o sestup. S anglickou elitou se už téměř jistě rozloučí Huddersfield s Fulhamem, o třetí sestupové místo proběhne ještě pořádná řež.

„Do konce ročníku zbývá sedm kol a z toho se v posledních čtyřech kláních utkáme s Chelsea, Manchesterem City, Evertonem a Arsenalem, takže nás nečeká nic lehkého. O tři veledůležité body si to rozdáme s Cardiffem a věřím, že to zvládneme,“ dodává český forvard.

U našich západních sousedů je situace obdobná. O titul se taktéž perou dva týmy, v tomto případě to jsou Bayern Mnichov a Borussia Dortmund. Oba celky mají po 26 odehraných kolech shodně 60 bodů.

„Dortmund přišel o velký náskok a teď to bude mít těžké. Bayern má obrovskou sílu, navíc bude hrát s Borussií doma. Po dlouhé době alespoň není liga rozhodnutá deset kol před koncem, což je pro fanoušky určitě dobře,“ říká obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Werder Brémy, za které pravidelně nastupují Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie, čekají ve zbytku sezony duely s oběma vedoucími celky. „Oba zápasy budou nesmírně těžké. Uvidíme, v jaké přijedou formě, ale s Dortmundem hrajeme na domácím hřišti, a tak bychom chtěli udržet všechny body v Brémách,“ dodává Jiří Pavlenka.

A duel Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund vám nabídneme v přímém přenosu na Televizi Seznam už 6. dubna.

Barcelona, Juventus a ti další

O titulu ve Španělsku je pravděpodobně rozhodnuto. Barcelona má pohodlný desetibodový náskok, o druhé a třetí místo svedou bitvu madridští rivalové – Atlético a Real.

„Všichni jsme čekali víc od Realu Madrid. Hodně mě zklamal především gólman Courtois, který dostává hodně branek. Naopak mě mile překvapily týmy Getafe a Alavés, které jsou na pohárových příčkách,“ hodnotí bývalý obránce Atlética Madrid Tomáš Ujfaluši.

V Itálii je situace na čele ještě výraznější. Juventus potvrzuje svoji hegemonii z posledních let a Serii A vévodí s patnáctibodovým polštářem.

„O titulu je dávno rozhodnuto, Juventus si to zaslouží, mají skvělou vítěznou mentalitu. Kdybych měl ale říct, který tým hraje nejhezčí fotbal, tak je to Neapol. Bohužel nemají tak výrazné individuality, aby mohli Juventus víc potrápit,“ doplňuje záložník Sampdorie Janov Jakub Jankto.

Příští týden se už v magazínu Top Fotbal můžete znovu těšit na sestřihy toho nejdůležitějšího ze všech čtyř elitních evropských soutěží.

Reklama

Související témata:

Doporučované